SEGRE

CORONAVIRUS

Castella i Lleó notifica dos possibles reaccions adverses a AstraZeneca

Un dels pacients presenta un diagnòstic d'encefalitis immunològica no infecciosa. L'altre tenia un ictus del qual va ser tractat i ja ha rebut l'alta

Castella i Lleó notifica dos possibles reaccions adverses a AstraZeneca

Castella i Lleó notifica dos possibles reaccions adverses a AstraZenecaEFE/J.L

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castella i Lleó ha notificat a l’Agència Espanyola del Medicament dos possibles reaccions adverses de persones a qui s’ha administrat, en un hospital de Valladolid, la vacuna de AstraZeneca-Universitat d’Oxford pertanyent al lot investigat per part de les autoritats sanitàries europees.

Els dos pacients han estat atesos en el Hospital Clínico Universitario de Valladolid, un d’ells amb un diagnòstic d’encefalitis immunològica no infecciosa i que es troba en situació estable, en planta, i evoluciona de forma favorable.

L’altre tenia un ictus del que va ser tractat i ja ha rebut l’alta, han informat aquest divendres fonts de la Conselleria de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó.

L'Hospital Clínico Universitario de Valladolid ha aplicat el protocol per a aquest tipus de patologies per establir un diagnòstic diferencial i descartar altres etiologies d’encefalitis, i determinar l’origen de la malaltia.

El resultat de les diverses proves sol·licitades tardarà a arribar almenys una setmana a causa de la seua complexitat, per la qual cosa en aquests moments no es pot establir cap relació causa-efecte concreta, segons les mateixes fonts.

Castella i Lleó és una de les cinc comunitats autònomes que han retingut cautelarment les dosis que li quedaven del lot de AstraZeneca que està sent investigat per una trentena de casos de trombes a diversos països europeus.

No obstant, l’Agència Espanyola del Medicament ha assegurat que no hi ha evidència que l’administració de la vacuna de AstraZeneca hagi causat els problemes tròmbics que han portat a diversos països europeus a suspendre la seua administració i ressalta que "els seus beneficis continuen superant els riscos" i es pot continuar administrant.

tracking