SEGRE

Pardinyes i Balàfia estrenen la recollida porta a porta

La recollida selectiva es farà principalment als portals de les cases en lloc dels contenidors i en funció del dia es recollirà una fracció diferent d'escombraries

Una veïna tira l’orgànica en un dels contenidors.

Una veïna tira l’orgànica en un dels contenidors.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament estrena demà el sistema de recollida de residus porta a porta a 3.700 habitatges de Pardinyes i Balàfia. Aquest model de recollida consisteix que la recollida selectiva es farà principalment als portals de les cases en lloc dels contenidors i en funció del dia es recollirà una fracció diferent d'escombraries. Aquest sistema ja s'aplica des del 2018 a Ciutat Jardí i Vila Montcada, però a Pardinyes i Balàfia, on hi ha més blocs de pisos, s'aplicarà un mètode mixt. Aquest consistirà que les fraccions de paper, cartró, envasos lleugers i resta es recolliran porta a porta, mentre que els residus orgànics es dipositaran en un contenidor que funcionarà amb un control d'accés, mentre que per a la fracció de vidre s'utilitzarà el mateix contenidor que fins ara.

D'altra banda, la Paeria va informar que s'han habilitat cinc contenidors per a productes sanitaris, mentre que en les comunitats de més de cinc pisos hi haurà cubells comunitaris perquè tots els veïns hi dipositin els residus de paper i cartró.

Els dies de recollida d'aquests productes seran: la fracció resta dijous; els envasos dijous i diumenge; i paper i cartró diumenge. Els residus s'hauran de treure entre les 20 i 22 hores.

tracking