SEGRE

GUIA

Neix Esquerra Verda, una formació política que pretén "enfortir l'espai dels comuns"

Neix Esquerra Verda, una formació política que pretén "enfortir l’espai dels comuns"

ICV es refunda com a partit i es dirà Esquerra Verda

Neix Esquerra Verda, una formació política que pretén "enfortir l'espai dels comuns"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

Més d’1.000 persones han participat aquest dissabte en l’assemblea fundacional d’Esquerra Verda (EV), una nova formació que pretén "liderar l’ecologisme polític i enfortir l’espai dels comuns" de Jéssica Albiach i la seua presència institucional a nivell municipal.

En un comunicat, el nou partit s’ha reivindicat "com un espai democràtic, d’esquerres, ecologista, catalanista, republicà, feminista, municipalista i internacionalista" que naix de persones procedents del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), de l’antiga Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i d’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra (ENE).

Segons han explicat a Europa Press fonts vinculades al partit, la regidora de joventut de l’Ajuntament del Prat de Llobregat (Barcelona), Anna Martin, i l’exregidor d’Educació de Terrassa (Barcelona) Manel Pérez (ICV) han conduït l’assemblea fundacional del partit juntament amb Arnau Martí i Mireia Marin --noves incorporacions sense càrrecs públics previs--, i ha estat presidida per la que va ser vicepresidenta i portaveu d’ICV, Laia Ortiz.

En l’assemblea d’aquest dissabte s’ha debatut el manifest polític i els estatuts de la nova formació, la constitució de la qual en culminarà dissabte vinent 20 de març amb l’elecció dels òrgans de direcció; fins aquesta data es poden presentar candidatures.

Els objectius de la formació, recollits en el manifest, passen per "crear un referent i una eina per a l’ecologisme polític a Catalunya", amb una aposta per l’ecosocialisme i l’ecofeminisme.

tracking