SEGRE

Què signifiquen els signes de les etiquetes de rentada i assecat de peces de roba?

Cercles, quadrats, símbols... Què significa cada signe de l'etiquetatge?

¿Qué significan los signos de las etiquetas de lavado y secado de prendas de ropa?

Etiqueta roba

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'objectiu principal d'aquests signes indesxifrables és ajudar a la rentada, planxat i manteniment de la roba per a evitar el seu desgast durant el temps. Aquests signes són els pictogrames principals i bàsics que solen aparèixer en les etiquetes de la roba.

Rentada: cubell d'aigua

El cubell d'aigua representa la rentada, però pot variar segons el tipus de peça i el que necessita. Quan el cubell es troba ple en el signe, significa que es pot rentar amb aigua la roba.

El cubell ple, però amb una línia baix significa que la rentada ha de ser "delicat" i en el cas que apareguin dos línies el rentat ha de ser "extradelicat". Però en el cas que el cubell es trobi ratllat vol dir que la peça de roba no es pot ni mullar ni rentar.

Finalment, també es pot trobar un signe del cubell amb una mà, significa que la peça ha de ser rentada a mà.

Assecament: quadrat

El quadrat representa l'assecament de la roba. Aquest signe pot tenir diverses representacions segons la roba. Si el quadrat té un cercle blanc al mig, representa que es pot utilitzar l'assecadora sense cap problema i amb una temperatura normal.

En canvi, si el quadrat té un punt al seu interior, representa que es pot utilitzar l'assecadora però amb una temperatura baixa. Si es troben tres punts, la temperatura pot ser alta. Però si el cercle que hi ha dintre del quadrat o aquest està ratllat, representa que no pots utilitzar l'assecadora.

Planxat

Aquest signe és fàcil d'identificar, ja que es representa amb una planxa. El signe de la planxa sola mostra que sí que es pot planxar la penyora sense cap problema i a una temperatura normal.

En canvi, si aquest símbol té un punt en el seu interior, la temperatura haurà de ser més baixa, en el cas que tingui dos punts, la temperatura pot ser mitja. I si el signe compta amb tres punts, representa que la temperatura pot ser la màxima. Si la planxa apareix ratllada, significa que aquesta acció no es podrà realitzar,

Altres signes: els triangles

Aquests símbols indiquen simplement si es pot utilitzar algun tipus de lleixiu o blanquejador. Si el signe es troba buit per dins, representa que es pot utilitzar aquests productes. En canvi, si es troba el triangle en color negre i ratllat significa que no es pot utilitzar ni lleixiu ni blanquejadors.

tracking