SEGRE

ESNOTICIA

Quaranta milions d'italians afronten un nou confinament

El país suma més de 26.000 contagis i tres-centes defuncions més en un dia || Empitjora la situació sanitària a Alemanya, i Hongria continua al límit

Sanitaris atenen un pacient amb coronavirus en un hospital italià, aquest divendres.

Sanitaris atenen un pacient amb coronavirus en un hospital italià, aquest divendres.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de quaranta milions d’italians gaudiran avui de l’últim dia abans del confinament decretat per les autoritats transalpines a bona part del país en vista de l’increment de contagis de coronavirus i del deteriorament de la situació sanitària. Amb aquesta mesura dràstica, l’Executiu de Mario Draghi confia a atallar la cada vegada més gran transmissió del virus, una cosa que també s’està observant en altres estats del continent com Alemanya o Hongria.

D’aquesta forma, des de demà, uns quaranta milions de persones residents a les regions italianes de la Llombardia, el Piemont, l’Emília-Romanya, el Friül-Venècia Júlia, el Vèneto, les Marques, la Campània, la Pulla i Molise, i el Laci, amb la capital a Roma, a més de la província autònoma de Trento, es trobaran a l’anomenada zona roja, cosa que comporta un confinament que obliga al tancament de tots els negocis no essencials i que permet sortir de casa només per motius de salut, laborals o d’urgència, o per fer esport si és als voltants. “Es brindarà suport a les famílies per fer front al que passarà a partir de demà a moltes regions italianes.

El següent pas serà accelerar la campanya de vacunació, perquè només així podrem tancar aquest dramàtic i llarguíssim període”, va explicar en un comunicat el Moviment 5 Estrelles, un dels partits que formen la coalició governamental que sosté Draghi. I és que fa dies que Itàlia registra més de 20.000 nous contagis per jornada.

A l’últim balanç, publicat ahir, les autoritats van notificar 26.062 nous casos i 317 defuncions. Tampoc la tendència no és bona a Alemanya, on la incidència acumulada a set dies segueix en ascens i ja arriba als 76,1 casos per cada 100.000 habitants. Fa una setmana, era de 65,4 positius.

Pel que fa a Hongria, les autoritats sanitàries adverteixen des de fa dies d’un possible col·lapse als hospitals, i per la seua part Polònia va donar compte ahir del repunt de contagis més notable des del novembre, amb més de 21.000 nous casos. Aquest panorama contrasta amb el del Marroc, on la pandèmia es troba sota control, es manté el tancament de fronteres i s’ha vacunat gairebé el mateix nombres de persones que a Espanya.

Els contagis acumulats al planeta voregen els 120 milions

El virus del SARS-CoV-2, descobert fa poc més d’un any, ja ha provocat arreu del món un total de 119,22 milions de contagis, segons indica el balanç que ha efectuat la universitat nord-americana Johns Hopkins. Precisament, són els Estats Units el país que més casos ha registrat, prop de 29,36 milions, seguit del Brasil, amb 11,36 milions.

De fet, l'OMS va advertir ahir que, en aquest país sud-americà, la incidència està disparada, amb diverses jornades seguides registrant més de 2.000 decessos diaris. Espanya és el setè Estat del món que més casos ha notificat, 3,18 milions, a l'espera de l'actualització de demà.

En el món, la Covid ha matat ja a 2.642.656 persones.

tracking