SEGRE

ASTRAZENECA

Recomanen suspendre la vacuna d'AstraZeneca a Irlanda per "precaució"

S’han detectat coàguls sanguinis en persones que van rebre la vacuna

Posant una dosi d'Astrazeneca

Recomanen suspendre la vacuna d'AstraZeneca a Irlanda per "precaució"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries d’Irlanda van recomanar la suspensió temporal a partir d’aquest diumenge de l’aplicació de la vacuna contra la covid-19 d'AstraZeneca en aquest país com a mesura de "precaució", després de detectar-se nous casos de coàguls sanguinis en persones que han rebut aquest preparat.

La recomanació donada per la Comissió nacional d’assessorament d’immunització (NIAC) a Irlanda es basa en noves dades "proporcionades per l’Agència del Medicament Noruega ahir a la tarda i després de mantenir converses amb l’Organisme regulador de productes sanitaris (HPRA)".

En un comunicat difós avui, el responsable mèdic adjunt d’Irlanda, Ronan Glynn, va explicar que la NIAC va rebre més informació d’un "informe de l’Agència de Medicaments de Noruega (informant) de quatre nous incidents de coàguls de sang greus en adults després de ser inoculats amb la vacuna contra la covid-19 d'AstraZeneca".

Glynn va aclarir que "no s’ha conclòs que hi hagi cap vincle entre la vacuna contra la covid-19 d'AstraZeneca i aquests casos".

"No obstant, partint d’un principi de precaució, i a l’espera de rebre més informació, la NIAC ha recomanat l’ajornament temporal de la vacuna d'AstraZeneca en el programa de vacunació d’Irlanda", va agregar responsable.

tracking