SEGRE

FúTBOL

Pedri, l'admirador d'Iniesta que arriba a la selecció amb tan sols 18 anys

Pedro Gozáles convocat per a la selecció espanyola

Imatge d'arxiu EFE

Pedri, l'admirador d'Iniesta que arriba a la selecció amb tan sols 18 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb tan sols 18 anys, el futbolista Pedro González 'Pedri' (Tegueste, 2002) va assumir el passat estiu fitxa i dorsal del primer equip del Barcelona i, ara, amb la majoria d’edat ja complerta, el jugador canari acaba d’assolir una altra fita en la seua carrera: ser convocat per a la selecció espanyola.

Tan sols sis mesos després de debutar a Primera amb el Barça, Pedri irromp en la llista del seleccionador Luis Enrique Martínez després d’aconseguir un rendiment excepcional amb el quadre blaugrana.

Al llarg d’aquesta temporada, ha disputat 40 partits en totes les competicions, 29 d’ells com titular. En total, ha jugat fins 2.693 minuts, durant els quals ha anotat tres gols i ha firmat quatre assistències. Tot això, mostrant una bona sintonia amb Leo Messi sobre el terreny de joc.

El jove centrecampista canari s’ha convertit en una peça fixa per a les alineacions de l’entrenador del Barcelona, Ronald Koeman. De fet, a començaments de temporada, el tècnic va afirmar que Pedri era el jugador de tot l’equip que més l’havia "sorprès".

I és que Pedri va marxar de l’UD Las Palmas i va abandonar la seua zona de confort en Segona Divisió per competir de cop en l’elit del futbol espanyol i europeu. Abans d’arribar al Barça, va disputar la passada temporada 2019-20 a Las Palmas, on va jugar 37 partits, va marcar quatre gols i va donar set assistències.

Va ser allà quan el club blaugrana es va fixar ràpidament en ell i va fer efectiu el seu fitxatge, a començaments de la mateixa campanya 19-20, per un valor de 5 milions d’euros més variables. Va seguir, això sí, jugant com a futbolista de l’UD Las Palmas a l’espera de fer el salt definitiu al quadre blaugrana aquest estiu passat.

Pedri, que es va declarar "culer de bressol" i "ídol d’Andrés Iniesta", s’ha acostumat a rebre elogis des que va aterrar a Barcelona. Sovint, també s’ha comparat no només el seu estil de joc, sinó també la seua humilitat i el seu caràcter tímid, amb la manera de ser del crac de Fuentealbilla.

Al seu bon tracte per la pilota i a la seua gran visió de joc sobre el camp, se li sumen un tarannà serè i un posat tranquil a l’hora de parlar. Per tot això, els aficionats culers no només veuen a Pedri a un jove "ídol d’Iniesta", sinó també a un possible hereu del manxec en el mig camp blaugrana.

Ara, el futbolista canari arriba a la selecció a la recerca d’un lloc l’onze que en el seu dia ja va ocupar Iniesta. Després d’haver disputat quatre partits amb la sub-21, Pedri ja es fa amb els grans, i es disputarà la titularitat amb jugadors de la talla de Thiago Alcántara, Marcos Llorente o Koke Resurrecció.

El canari espera la seua primera oportunitat amb la selecció el 25 de març davant Grècia, en el primer dels tres partits de classificació per al Mundial 2022 que afronta el combinat nacional.

tracking