SEGRE

ECONOMIA

L'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida insereix prop de 1.500 persones el 2020 tot i la situació de pandèmia

Més de 1.800 persones van participar dels diferents programes ocupacionals desenvolupats per l'IMO

L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO), al carrer Pare Palau de Lleida.

L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO), al carrer Pare Palau de Lleida.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) Salvador Seguí de Lleida ha inserit gairebé 1.500 persones durant el 2020 tot i les dificultats derivades de la covid-19. L'any passat, l'IMO va continuar desenvolupant una vintena programes ocupacionals en què van participar més de 1.800 persones. En la reunió del Consell Rector de l'IMO celebrada aquest dimarts, s'han explicat les adaptacions que es van fer i la introducció de formats telemàtics per oferir la continuïtat dels programes en marxa per tal de complir amb els mesos de confinament i les mesures sanitàries i de protecció establertes.

Precisament, les reunions es mantenen en línia, com la d'aquest dimarts o en formats hídrids (semipresencials).

En la reunió, s'ha subratllat la implicació del personal tècnic i administratiu de l'organisme que, tot i les restriccions, ha pogut tirar endavant amb els serveis i els programes iniciats, per donar suport a la ciutadania i aportar valor a la ciutat. S'ha posat especial èmfasi en les prop de 1.900 persones que ha passat pels diferents projectes o el bon resultat en l'ocupabilitat, que malgrat els entrebancs per la pandèmia, s'ha aconseguit arribar al 75% d'insercions respecte a l'any anterior.

El Servei d'Intermediació Laboral ha treballat 796 ofertes laborals durant el 2020, a través de les quals ha inserit 485 persones en diferents empreses. En aquest sentit, s'ha agraït la confiança que les empreses depositen en l'IMO en aquest procés de contractació, a través de programes com 30 Plus, Sefed o Singulars, entre altres. També en l'opció d'acollir personal en pràctiques.

Un dels programes que més inserció presenta és Treball als Barris que ofereix atenció a diversos punts de la ciutat: al centre cívic de la Mariola, al carrer de Cavallers i a la rambla de Ferran (als barris de la Mariola, del Centre Històric i de Magdalena-Noguerola).

D'altra banda, s'ha posat en valor la feina del personal tècnic per reconduir la situació arran de la covid-19, que va provocar l'aturada de classes i activitats presencials. Tot i això, es va donar suport, de manera telemàtica, a les persones usuàries dels programes, amb tutories i un canvi en la metodologia de les classes i les activitats. El Consell ha destacat que davant el nou escenari, es van plantejar reptes organitzatius i d'adaptació que es va superar amb èxit. A més de la memòria d'activitats, han passat pel Consell Rector d'avui la liquidació del pressupost del 2020 i el reconeixement de crèdit.

El Consell Rector de l'IMO està inetgrat pels representants dels diferents grups polítics municipals; els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, i representants de la Junta de govern i del Comitè d'empresa de la Paeria. També hi participen la Coell i la Fecom, com a dues de les organitzacions empresarials més representatives de Lleida.

tracking