SEGRE

EUA POLÍTICA

Biden carrega contra Putin i arriba a titllar-lo d'“assassí”

Diu que “pagarà per haver interferit en les eleccions” || Trump creu que el Suprem no té coratge perquè manté el seu resultat

Joe Biden ha obert una greu crisi amb Moscou.

Joe Biden ha obert una greu crisi amb Moscou.EFE/EPA/CHRIS KLEPONIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Joe Biden, va qualificar ahir d’“assassí” el seu homòleg rus, Vladímir Putin, i va assegurar que “pagarà un preu” per haver intentat interferir en les eleccions presidencials del novembre del 2020, unes al·legacions que Moscou nega. “Ell pagarà un preu”, va dir Biden en una entrevista amb ABC News.

Preguntat sobre quines podrien ser aquestes conseqüències, el mandatari es va limitar a dir: “Ho veurà aviat.”

Tant la CIA com l’NSA conclouen que Rússia va interferir en les eleccions a favor de Donald Trump

Els comentaris del president Biden es produeixen després que dimarts les agències d’intel·ligència dels EUA acusessin Rússia i l’Iran d’haver intentat interferir en les eleccions presidencials del novembre del 2020.

En un informe de 15 pàgines, tots els serveis d’intel·ligència dels EUA, inclosa la CIA i l’NSA, van concloure que Putin va interferir a favor de l’ara expresident Donald Trump, que va perdre davant Biden en els comicis.

En concret, les agències d’intel·ligència afirmen que Putin “va autoritzar” una “àmplia gamma” d’operacions per minar la confiança pública en el procés electoral i exacerbar les divisions als EUA a fi d’ajudar Trump i danyar tant Biden com el Partit Demòcrata. En un altre informe similar publicat fa quatre anys, les agències d’intel·ligència dels EUA van assegurar que Putin va influir en les eleccions del novembre del 2016, perquè sentia una “clara” preferència per Trump, que va resultar elegit davant la demòcrata Hillary Clinton.

Aquesta vegada, tanmateix, Putin no va ordenar atacs cibernètics i la seua “principal eina” va ser l’ús de grups vinculats a Rússia per crear una sèrie de narratives, incloses al·legacions falses o no corroborades sobre Biden..

Per la seua part, l’expresident dels EUA Donald Trump va assenyalar que el Tribunal Suprem hauria d’estar “avergonyit” per no haver revertit la victòria de Biden en les eleccions i va subratllar que el rebuig a les demandes presentades pel magnat en aquest sentit han mostrat la manca del “coratge” necessari per fer-ho.

tracking