SEGRE

Ciutadans es queda sense grup al Senat i perdrà gairebé 400.000 euros a l’any

Ciutadans es queda sense grup al Senat i perdrà gairebé 400.000 euros a l'any

Ciutadans es queda sense grup al Senat i perdrà gairebé 400.000 euros a l'anyEFE/Mariscal/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans es queda sense grup parlamentari al Senat en marxar-se aquests últims dies tres senadors i, per tant, mantenir-ne només quatre quan el mínim per tenir grup propi són sis representants, a més de perdre una subvenció anual de 387.600 euros.

A part de la pèrdua econòmica que suposa quedar-se sense grup, Ciutadans tindrà menys visibilitat parlamentària ja que es redueix la seua quota d’iniciatives i preguntes orals.

En tot cas, Cs mantindrà el grup i els ajuts fins el mes de juny, quan finalitzi l’actual període de sessions.

Tant Emilio Argüeso, senador per Alacant, com Ruth Goñi, per Navarra, que van anunciar aquest dimecres la seua baixa a Ciutadans, han comunicat que continuaran a la Cambra Alta, en el Grup Mixt, malgrat que el partit els ha demanat la seua acta de diputats en compliment amb la Carta Ètica que van firmar.

Fran Hervías, a qui la Direcció el vincula amb tota l’operació que ha fet fracassar la moció de censura a Múrcia i la deserció d’alguns càrrecs taronges, va formalitzar aquest dimecres l’entrega de la seua acta, després de comunicar la setmana passada que marxava al PP per treballar en Organització.

Dels quatre senadors de Cs que queden, dos estan també en l’aire perquè són per designació de l’Assemblea de Madrid i depenen, per tant, dels resultats que obtinguin en les eleccions madrilenyes del pròxim 4 de maig, que no pinten bé per a la formació.

tracking