SEGRE

PAÏSOS BAIXOS COMICIS

Rutte s'imposa en les generals als Països Baixos, segons els sondejos

El primer ministre holandès, Mark Rutte.

El primer ministre holandès, Mark Rutte.REUTERS / PIROSCHKA VAN DE WOUW

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conservador Partit Popular per la Llibertat i la Democràcia (VVD) del primer ministre en funcions dels Països Baixos, Mark Rutte, es va imposar ahir en les parlamentàries aconseguint 35 escons, dos més que a les eleccions passades, segons els primers sondejos a peu d’urna, que van deixar també una participació estimada del 81%. “Hem estat ocupats a guanyar des del primer dia”, va dir la líder de campanya del VVD, Sophie Hermans, que va subratllar per a la cadena NOS que el país “ha expressat, en aquesta crisi sense precedents, la seua confiança en Mark Rutte”.

La segona força més votada va ser D66, amb 27 escons, 8 més que en les anteriors parlamentàries del 2017. Per la seua part, l’extrema dreta del Partit de la Llibertat (PVV) ocuparia 17 seients de la cambra baixa, tres diputats menys, mentre que els democristians del CDA comptaran amb 14 representants, 5 menys que fa 4 anys.

Entre les 37 formacions que van participar, van obtenir també representació el Partit Laborista, amb 9 escons; els verds de GroenLinks, que amb una pèrdua de 6 escons es quedarien amb 8; les mateixes xifres que hauria obtingut el Partit Socialista. Entre els partit minoritaris que haurien obtingut millors resultats estaria l’extrema dreta de Fòrum per la Democràcia, amb 7 diputats –5 més que el 2017–, i el Partit dels Animals, amb 6 seients.

tracking