SEGRE

TERRORISME TRIBUNALS

Ternera nega haver participat en l'atemptat de Saragossa

'Amboto', condemnada a 61 anys de presó

Homenatge a la Seu dels Mossos al seu company assassinat.

Homenatge a la Seu dels Mossos al seu company assassinat.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’excap d’ETA José Antonio Urrutikoetxea, àlies Josu Ternera, va negar ahir davant del jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno la seua participació en l’atemptat comès el 1987 contra la casa caserna de Saragossa, que va deixar 11 morts, inclosos sis nens. El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 ha pres declaració indagatòria per videoconferència des de França a Josu Ternera, on espera en llibertat processos pendents en aquest país, per comunicar-li el seu processament per aquests fets.

Per la seua part, l’Audiència Nacional va condemnar a 61 anys de presó l’excap d’ETA María Soledad Iparraguirre, àlies Anboto, per ordenar dos accions terroristes, una de les quals l’atemptat contra els policies que vigilaven l’entrada de les oficines del DNI a Bilbao el gener del 1995, en el qual va morir un agent i un altre va resultar greument ferit, i l’altre el perpetrat contra una entitat bancària de Getxo el 1994.

D’altra banda, ahir es van complir 20 anys de l’assassinat del sergent dels Mossos d’Esquadra Santos Santamaria per part d’ETA a la ciutat de Roses i va ser recordat, entre altres, pels seus companys de la Seu d’Urgell.

tracking