SEGRE

POLÍTICA RÚSSIA

Putin insta Biden a “mirar-se al mirall” per haver-li dit “assassí”

Desitja que el mandatari nord-americà, de 78 anys, tingui “una bona salut”

Putin va recórrer ahir a la ironia per respondre a les acusacions del president nord-americà.

Putin va recórrer ahir a la ironia per respondre a les acusacions del president nord-americà.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Rússia, Vladímir Putin, va instar ahir el seu homòleg nord-americà, Joe Biden, a “mirar-se al mirall” després que aquest l’anomenés “assassí” durant una entrevista a televisió en la qual també el va acusar d’interferir en les últimes eleccions presidencials dels EUA. Putin va desitjar al mandatari, de 78 anys, “bona salut”, deixant al marge qualsevol tipus d’ironia, segons les seues paraules.

Va asseverar que les persones “sempre projecten en d’altres el que pensen de si mateixes”. “En la història de cada poble, de cada Estat, hi ha molts esdeveniments durs, dramàtics i sagnants. Però quan valorem altres persones o altres Estats o altres pobles, és com si ens miréssim en un mirall. Sempre ens veiem a nosaltres mateixos”, va apuntar en to condescendent.

Així mateix, malgrat assegurar que la intenció de Rússia és continuar treballant en les seues relacions amb Washington, va advertir que ho farà protegint els seus interessos. “Nosaltres, encara que ells pensen que som iguals, no ho som. Som diferents, però sabem defensar els nostres propis interessos. I treballarem amb ells, però en aquelles àrees que ens interessen i en condicions que considerem beneficioses”, va assegurar.

Per la seua part, el Kremlin va prendre les paraules del president dels EUA com una mostra que Washington no està disposat a millorar la relació amb Moscou. De fet aquest dimecres, en una primera reacció a les declaracions de Biden, Rússia va cridar a consultes a Moscou el seu ambaixador als EUA, Anatoli Antónov, “a fi d’analitzar què fer i en quina direcció avançar en el context de les relacions entre ambdós països”.

Arrestat amb un fusell i munició davant la casa de Kamala Harris La Policia dels EUA va detenir ahir a la matinada un home que portava un fusell i munició al seu vehicle, el qual estava estacionat davant l’Observatori Naval, la residència oficial de la vicepresidenta Kamala Harris.

tracking