SEGRE

ESNOTICIA

Alemanya prorroga les restriccions mentre permet viatjar a les Balears

El govern de Merkel preveu mantenir les mesures contra la Covid durant el mes d'abril || Diversos lands insten a impedir els desplaçaments a Espanya

Viatgers a la terminal d’arribades de l’aeroport de Palma, ahir.

Viatgers a la terminal d’arribades de l’aeroport de Palma, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els turistes alemanys van tornar a inundar aquest cap de setmana les illes Balears després que les autoritats germàniques decidissin treure a l’arxipèlag de la seua llista de territoris amb alt impacte del coronavirus. La mesura, tanmateix, ha aixecat suspicàcies a Alemanya, i diversos estats federats han exigit impedir els desplaçaments a Mallorca, més encara quan el govern d’Angela Merkel sospesa mantenir les actuals restriccions al país durant el mes d’abril.

Així, la reobertura del turisme cap a destinacions com Mallorca es planteja com a excepció abans d’una Setmana Santa molt incerta per al sector pel recent increment de contagis de coronavirus a Alemanya. Avui mateix, Merkel es reuneix una altra vegada amb els caps de Govern dels lands per acordar els pròxims passos a seguir davant de l’increment en la xifra de nous contagis, que han tornat a col·locar la incidència acumulada en set dies per sobre dels 100 casos per 100.000 habitants.

Tot apunta que serà necessari recórrer a un “fre d’emergència” i mantenir les restriccions durant el proper mes d’abril. Està previst, així mateix, que avui es prengui una decisió també sobre la Setmana Santa i la mobilitat dins de les fronteres germàniques amb motiu de les vacances.

.

Amb tot, els viatges a les Balears, que encara que permesos no recomana el Govern de Merkel, no han agradat als líders d’alguns lands, que ja han demanat que es restringeixin de nou. D’aquesta manera, la ministra presidenta de Mecklenburg-Pomerània Occidental, Manuela Schwesig, va manifestar que “ningú no pot entendre que l’opció d’unes vacances a Mallorca torni a prevaler ara sobre unes al propi país per raons epidemiològiques”.

Schwesig va apostar perquè es permetin “almenys unes vacances sense contacte” dins d’Alemanya i es va preguntar per què una estada a Mallorca “és menys perillosa” que asseure’s al cotxe i viatjar una hora a la costa germànica. En la mateixa línia, Stephan Weil, ministre principal de la Baixa Saxònia, va concloure que “la decisió del Govern federal d’aixecar l’avís de viatge a Mallorca ha estat un greu error”. “Quan gent de tot Europa s’ajunti en una sola illa per Setmana Santa tindrem un focus immediatament”, va advertir el dirigent socialdemòcrata.

tracking