SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un incendi a la Conca de Barberà arriba a les Garrigues

Calcina entre 3 i 4 hectàrees a Fulleda

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi forestal declarat ahir al migdia en el terme de Senan, a la comarca de la Conca de Barberà, va calcinar diverses hectàrees pertanyents al municipi de Fulleda, a les Garrigues. En total, el foc va cremar una superfície de 30 hectàrees.

Segons van informar els bombers de la Generalitat, l’incendi es va originar “en una zona de difícil accés i molt condicionada pel vent”, però no es va haver de desallotjar preventivament ningú perquè no hi ha nuclis habitats ni masies aïllades a prop. Poc abans de les sis de la tarda, un focus secundari a la part baixa del flanc dret de les flames, que es trobava a contravent, va obrir el flanc i va obligar a recol·locar els mitjans dels bombers amb la previsió que el vent comencés a bufar més fort. Aquest era “el pitjor escenari previst”, van admetre. Amb l’arribada del vespre, es van retirar els mitjans aeris i van romandre en l’operatiu 35 dotacions terrestres.

L’evolució era bona a última hora de la nit. Del total de 30 hectàrees cremades, segons una estimació provisional, tres o quatre pertanyerien al terme de Fulleda, van manifestar els agents rurals.

Imatge aèria de l’incendi declarat ahir al migdia a Senan, que va arribar al terme de Fulleda.

Imatge aèria de l’incendi declarat ahir al migdia a Senan, que va arribar al terme de Fulleda.BOMBERS

tracking