SEGRE

EGIPTE COMERÇ

El bloqueig de Suez costa uns 400 milions cada hora

El Port de Barcelona preveu retards de mercaderies la setmana vinent || Més de 200 vaixells esperen la reobertura del pas

Imatge del portacontenidors encallat al canal de Suez.

Imatge del portacontenidors encallat al canal de Suez.REUTERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bloqueig del canal de Suez costa uns 400 milions de dòlars cada hora al comerç internacional, segons la revista especialitzada Lloyd’s List. Després que un portacontenidors amb uns 400 metres d’eslora i uns 59 de mànega quedés encallat dimarts al patir un incident durant una tempesta de vent i sorra, el cost del bloqueig d’una ruta crucial entre l’est i l’oest assoleix els 10.000 milions de dòlars. Segons Leth Agencies, que ofereix serveis logístics a diversos canals del món, assegura que hi ha més de 230 vaixells esperant travessar el canal.

Per la seua banda, el Port de Barcelona està operant per ara amb normalitat malgrat el bloqueig del canal de Suez, però podria tenir afectacions a partir de finals de la setmana que ve si la situació es manté “més dies”, segons els seus responsables. El Port de Barcelona rep actualment entre trenta-cinc i quaranta escales setmanals de portacontenidors, de les quals set són de serveis marítims regulars que uneixen Àsia i la Mediterrània i que transiten pel canal de Suez.

L’Autoritat del Canal de Suez va indicar que s’hauran de dragar uns 20.000 metres cúbics de sorra per alliberar el vaixell encallat.

tracking