SEGRE

RÚSSIA REPRESSIÓ

L'oposició tem per la vida de Navalni a la presó

Aleksei Navalni.

Aleksei Navalni.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sobtat deteriorament de la salut del líder opositor rus, Aleksei Navalni, que va ingressar fa dos setmanes en una presó famosa per les denúncies d’abusos i tortures, ha aixecat totes les alarmes entre la seua família i els seus correligionaris, que temen per la seua vida i han demanat l’alliberament immediat. “Una vegada [l’oligarca] Mikhaïl Khodorkovski, que va estar deu anys a la presó, em va dir que l’important allà és no emmalaltir.

Ningú et curarà. Si emmalalteixes greument, moriràs”, va afirmar ahir en un missatge que el seu equip va penjar a Instagram.

En vista que Navalni va estar en coma després de ser enverinat l’agost del 2020 amb l’agent químic Novitxok –per ordre del Kremlin, segons el polític i Occident–, els seus aliats no volen córrer riscos i exigeixen que sigui examinat per especialistes independents. Els advocats van donar la veu d’alarma aquesta setmana, quan l’administració del centre penitenciari número 2 de la regió de Vladímir, on l’opositor complirà dos anys i mig de condemna, els va denegar l’accés al client, una decisió que els va fer témer el pitjor.

D’altra banda, el govern rus va insistir que alliberar Navalni no forma part de les seues competències, segons va indicar el seu portaveu, Dmitri Peskov..

tracking