SEGRE

SPUTNIK V

Rússia produirà a la Xina 60 milions de dosi de la seua vacuna Sputnik V

"El començament de la producció comercial s’espera al maig"

Moscou, la primera ciutat a començar a administrar la vacuna Sputnik V, desenvolupada a Rússia.

Moscou, la primera ciutat a començar a administrar la vacuna Sputnik V, desenvolupada a Rússia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats russes han acordat amb l’empresa xinesa Shenzhen Yuanxing Gene-tech la producció de 60 milions de dosi de la vacuna anticovid russa Sputnik V a la Xina, va informar aquest dilluns en un comunicat el Fons d’Inversions Directes de Rússia (FIDR).

"El FIDR i una de les principals empreses de biotecnologia de la Xina, Shenzhen Yuanxing Gene-tech, han acordat cooperar per a la producció de 60 milions de dosi de la primera vacuna registrada contra la covid al món", indica el document.

El fons, encarregat de la promoció de la venda d’Sputnik V, precisa que l’acord permetrà vacunar més de 30 milions de persones.

"El començament de la producció comercial s’espera al maig", agrega el FIDR. Fins a ara, l’Sputnik V ha estat registrada a 57 països amb una població total d’1.500 milions de persones.

Segons ha assenyalat avui en una entrevista Alexandr Ginzburg, director del Centre rus d’Investigació Gamaleya, que va desenvolupar l’Sputnik V, els fabricants del preparat volen subministrar-lo "a uns altres 50 països més".Además de la Sputnik V, que té una eficàcia del 91,6 % i un preu per dosi de menys de 10 dòlars, Rússia ha registrat unes altres dos vacunes.

tracking