SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya enfila la quarta onada amb un 15% de població vacunada

Detecten quatre casos, tots lleus, de persones encomanades amb les dos dosis || Espanya notifica 15.501 casos i 189 morts, amb la incidència pujant a 149

Un pacient a l’UCI de l’Hospital Universitari de Bellvitge per a pacients Covid.

Un pacient a l’UCI de l’Hospital Universitari de Bellvitge per a pacients Covid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya s’encamina a una quarta onada de la Covid-19 amb només un 15,5% de la població vacunada amb una o dos dosis i unes UCI amb més de 400 pacients, una amenaça que pot veure’s incrementada amb l’augment de la mobilitat i les interaccions socials per les vacances de Setmana Santa.

El virus continua escalant a Catalunya i, segons el departament de Salut, ahir hi havia 1.474 pacients de Covid hospitalitzats, 89 més que diumenge, dels quals 403 estan greus a l’UCI, set més que el dia anterior, mentre la velocitat de propagació de la malaltia (Rt) s’ha situat en 1,13, dos centèsimes més, és a dir, que cada 100 infectats encomanen de mitjana 113 persones, la qual cosa indica una expansió del virus lenta però constant.

La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) també empitjora i s’ha situat en 215, mentre que el risc de rebrot, índex que mesura el creixement potencial de la pandèmia, és de 242 punts.

També tornen a repuntar el nombre de morts per Covid, que des de l’inici de la pandèmia sumen 21.263, dels quals 14 van ser notificats en les últimes 24 hores.

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i tests d’antígens, se situa en 5,50%, per sobre del 5% que l’OMS assenyala com a llindar de control de l’epidèmia.

En aquest context, l’Hospital de Can Ruti ha registrat quatre casos de contagi de coronavirus en persones que havien rebut les dos dosis de la vacuna, segons el cap de malalties infeccioses del centre, el doctor Bonaventura Clotet. Es tracta d’infeccions molt lleus, però amb una càrrega viral molt alta, cosa que demostra que una persona immunitzada pot infectar-se i encomanar igualment, segons Clotet.

Mentrestant, el ministeri de Sanitat va comptabilitzar 15.501 nous casos de Covid-19 durant el cap de setmana. A l’informe s’han afegit 189 noves morts, fins a arribar a les 75.199 defuncions.

La incidència acumulada en els últims catorze dies per 100.000 habitants se situa en 149,26, davant 138,63 divendres. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, va advertir que fins a dotze comunitats autònomes es troben ja en ascens clar de contagis de Covid-19.

tracking