SEGRE

EGIPTE ECONOMIA

Reprès el trànsit al canal de Suez després de desencallar l''Ever Given'

Encara es necessitaran de tres a sis dies per desfer el gran embús d'uns 400 vaixells || El bloqueig ha retingut 9.500 milions de dòlars diaris del comerç mundial

El portacontenidors ‘Ever Given’ és remolcat després de ser desencallat al canal de Suez.

El portacontenidors ‘Ever Given’ és remolcat després de ser desencallat al canal de Suez.SUEZ CANAL AUTHORITY / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portacontenidors Ever Given va aconseguir ahir ser reflotat després de portar sis dies encallat al canal de Suez, cosa que havia provocat la suspensió d’un dels passos marítims més importants del món. L’Autoritat del Canal de Suez va informar d’aquest fet, després que de matinada s’aconseguís moure la popa del vaixell.

Leth Agencies, que gestiona part del trànsit del canal, va informar al seu compte de Twitter que després de la reflotació amb èxit del vaixell de 400 metres d’eslora i 224.000 tones de capacitat de càrrega, aquest va iniciar la seua trajectòria cap al Gran Llac Amarg, la parada intermèdia entre Suez (l’entrada des del mar Roig) i Port Saïd (l’entrada des del Mar Mediterrani).

Pel canal passa el 10% del comerç marítim mundial i el 25% de contenidors de mercaderies

El portacontenidors de bandera panamenya va quedar encallat dimarts passat i des d’aleshores ha causat un embús sense precedents de prop de quatre-centes embarcacions en una de les rutes comercials més transitades del món, que ha provocat la desviació de més de 200 vaixells i la paralització de béns per valor de 9.500 milions d’euros diaris.

La naviliera Maersk, la principal que opera al canal de Suez, va assenyalar diumenge que, una vegada alliberat el pas, es requeriran entre tres i sis dies per desfer el gran embús que s’ha generat en aquesta via, que suposa la ruta marítima més curta entre Àsia i Europa i per la qual transita més del 10% del comerç marítim mundial i el 25% dels contenidors de mercaderies.

Pel canal passa gran part del petroli del golf Pèrsic rumb a Europa i altres països de la Mediterrània, i en menor mesura als EUA i altres indrets del món. Així mateix, és la porta d’entrada a Europa de moltes mercaderies des d’Àsia, com components electrònics i per a automòbils.

tracking