SEGRE

LLEIDA

Alemanya només posarà la vacuna AstraZeneca a majors de 60 anys

Al detectar 31 trombosis, amb nou morts

Imatge de la vacuna contra la Covid-19 d’AstraZeneca.

Imatge de la vacuna contra la Covid-19 d’AstraZeneca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alemanya només administrarà de manera general la vacuna AstraZeneca a majors de 60 anys, segons van acordar ahir el Govern federal i els poders regionals, davant dels efectes secundaris i casos de trombosi detectats. La mesura segueix la recomanació de la Comissió Permanent de Vacunació (Stiko), fonamentada en “dades existents sobre efectes secundaris que són rares, però greus”, encara que contempla la possibilitat d’aplicar la vacuna a menors d’aquesta edat després d’una “avaluació individual de cada cas”.

La decisió es produeix després que alguns lands suspenguessin l’administració d’aquesta vacuna a menors de 60 anys per l’aparició de trombosi, la qual cosa va seguir la convocatòria d’una reunió entre la cancellera, Angela Merkel, el ministre de Sanitat, Jens Spahn, i els líders regionals. Així, segons el setmanari Der Spiegel, l’Institut Paul-Ehrlich, centre de referència per a la vacunació a Alemanya, ha detectat 31 casos de trombosi en persones que van rebre la vacuna d’AstraZeneca, nou de les quals van morir.

L’institut va afegir que la majoria de casos de trombosi venosa sinusal eren de dones amb edats compreses entre els 20 i els 63 anys. La vacunació amb AstraZeneca va ser suspesa temporalment a Alemanya durant unes setmanes, per dubtes sobre els seus efectes secundaris, però es va reprendre el 19 de març.

Una mesura fonamentada en “dades existents sobre efectes secundaris que són rares, però greus”

Segons dades oficials, han rebut aquesta vacuna uns 2,7 milions de persones. En total, a Alemanya han estat vacunades amb dos dosis 3.877.914 persones –un 4,7 % de la població–, mentre que 9.001.925 (el 10,8%) n’han rebut almenys una.

Espanya va ser un altre dels països que van suspendre’n uns dies l’administració. 

tracking