SEGRE

ESNOTICIA

Batalla campal a Brussel·les al dispersar 1.500 joves reunits en un parc

Imatge de joves belgues durant l’enfrontament amb policies.

Imatge de joves belgues durant l’enfrontament amb policies.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant d’una vintena de policies i vuit manifestants van resultar ferits en els enfrontaments desencadenats després que els agents intentessin dispersar més de 1.500 persones que es van concentrar en un parc a la capital de Bèlgica, Brussel·les, per participar en un festival de música “fals” malgrat les restriccions imposades pel coronavirus.

La portaveu de la Policia de Brussel·les, Ilse van de Keere, va indicar que els incidents es van saldar a més amb 22 arrestos, amb quatre dels detinguts posats a disposició judicial.

Els incidents van tenir lloc al parc Bois de la Cambre, al sud de la ciutat, on la Policia va desplegar canons d’aigua i jenets muntats a cavall per intentar dispersar els presents.

Els enfrontaments van esclatar un cop els agents van demanar a la gent que abandonés la zona.

Els enfrontaments es van produir tot just 24 hores després que el Tribunal de primera instància de Brussel·les donés 30 dies a l’Estat belga perquè retiri totes les mesures anti-Covid en vigor que restringeixen l’activitat, l’ocupació o la mobilitat. Els magistrats han donat un mes al Govern belga per actuar i imposen una sanció de 5.000 euros per cada dia de retard. La decisió arriba després d’una denúncia presentada per la Lliga dels Drets Humans en nom de tots els belgues, segons mitjans locals.

tracking