SEGRE

ESNOTICIA

Holanda paralitza quatre dies la vacunació amb AstraZeneca

Al detectar cinc casos més de trombes en pacients de 25 a 60 anys || Alemanya redueix l'ús del fàrmac d'Oxford

Divendres Països Baixos va vetar la vacuna per a majors de 60 anys.

Divendres Països Baixos va vetar la vacuna per a majors de 60 anys.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern dels Països Baixos va anunciar ahir la suspensió fins dimecres de la campanya de vacunació contra el coronavirus amb el fàrmac desenvolupat per Oxford-AstraZeneca, l’endemà de fer el mateix per a aquelles persones que tinguin més de seixanta anys. La decisió arriba després que el país registrés cinc nous casos de trombosi en dones d’entre 25 i 65 anys, unes de les quals va morir.

La víctima mortal va presentar un quadre d’embolisme pulmonar massiu als deu dies de rebre la punxada. Aquesta és la segona vegada que les autoritats sanitàries neerlandeses aturen l’ús d’aquesta vacuna, després que el mes passat es paralitzés la inoculació durant dos setmanes.

Fins al moment, l’Executiu dels Països Baixos ha administrat unes 400.000 vacunes d’AstraZeneca.

Els grups que han rebut el gruix d’aquestes dosis han estat persones d’entre 60 i 64 anys, personal sanitari, així com les persones amb síndrome de Down o obesitat mòrbida.

Pendents d’un informe sobre la relació del fàrmac i els trombes La paralització de la campanya de vacunació a Holanda serà vigent almenys fins al 7 d’abril, moment en què s’espera un informe de l’Agència Europea del Medicament sobre la possible relació entre la vacuna i els casos de trombes greus.

tracking