SEGRE

ESNOTICIA

Generalitat i Moncloa veuen viable la vacunació del 70% aquest estiu

El dia 15 arriben les primeres 300.000 dosis de Janssen a Espanya, que sols requereix una injecció || La incidència repunta a l'Estat amb certa millora a Catalunya

Eloqüent cartell a la porta d’un bar de Vitòria pel temor de noves restriccions al País Basc.

Eloqüent cartell a la porta d’un bar de Vitòria pel temor de noves restriccions al País Basc.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’objectiu que el 70% de la població estigui vacunada aquest estiu està a l’abast, segons afirmen tant des de la Generalitat com des de la Moncloa. En concret, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va dir que aquesta taxa es pot aconseguir a finals d’agost, si es compleixen els terminis d’entrega de les dosis.

En declaracions a Catalunya Ràdio, va afirmar que aquesta previsió es fa “d’acord amb els compromisos d’entregues que arriben” des del ministeri de Sanitat i des de la Unió Europea. Mentrestant, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va apuntar a València que l’objectiu d’arribar al 70% de vacunats al llarg de l’estiu a Espanya “està a l’abast” i va anunciar que el 15 d’abril arribaran les primeres 300.000 dosis de Janssen, la primera aprovada per la UE que només requereix una injecció.

Aquesta Semana Santa les comunitats autònomes han administrat 401.539 dosis de les vacunes, de les quals 195.096 s’han inoculat des de dissabte, segons les dades de l’últim informe del ministeri. En total, a l’Estat s’han administrat fins ahir 8.743.694 dosis de les vacunes contra la Covid-19 de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, el 90,2% de les distribuïdes entre les comunitats autònomes, que ascendeix a 9.689.995 unitats. Catalunya ha rebut 1.547.080 dosis i n’ha inoculat 1.441.264.

Simón creu que ben aviat s’aprovarà la vacuna d’AstraZeneca per a majors de 65 anys

La vacunació és clau per aturar el virus. Espanya continua en risc alt després de la Setmana Santa, un període en què ha augmentat la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en 14 dies fins als 163,4 casos (davant dels 152,2 de dimecres passat). A més, en els últims set dies s’han registrat 198 defuncions.

D’altra banda, a Catalunya continuen millorant els índexs, encara que s’incrementa la pressió hospitalària. En les últimes 24 hores es van confirmar 856 nous casos de coronavirus i 17 defuncions, 18 menys que el dia anterior.

D’altra banda, Simon considera que cada vegada hi ha una evidència “més sòlida” de l’eficàcia de la vacuna d’AstraZeneca en els majors de 65 anys, i per això veu probable que “amb molt poc” temps Espanya n’aprovi l’administració per a aquest grup.

La soca britànica domina i preocupen unes altres dos variants El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assegurar ahir que la variant britànica del coronavirus és la que circula a Espanya, motiu pel qual les que són ara “motiu de preocupació” són la sud-africana i brasilera. Va dir que la variant britànica és també la que més circula a tot Europa, per la qual cosa “ja és la nostra variant”.

tracking