SEGRE

Catalunya torna divendres al confinament comarcal per pressió de la covid

Mossos i policies locals coordinaran els controls per complir el confinament municipal.

Mossos i policies locals coordinaran els controls per complir el confinament municipal.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya tornarà al confinament perimetral comarcal amb caràcter general, també per a les bombolles de convivència, a partir d’aquest divendres a fi d’evitar desplaçaments el cap de setmana davant de la creixent pressió hospitalària per la covid-19.

Així ho han confirmat fonts de l’Executiu català en un moment en què, després de la llibertat de moviment -dins de la bombolla de convivència- durant la Setmana Santa, les UCI s’estan omplint a Catalunya.

Les mateixes fonts, consultades per Efe, han indicat que el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) s’ha reunit aquest migdia per acordar la mesura i que s’anunciarà formalment aquesta tarda en una conferència de premsa.

Així, Catalunya farà un pas enrere: després de tres caps de setmana seguits, Setmana Santa inclosa, en els que s’ha permès el desplaçament lliure dins de la comunitat només amb la bombolla de convivència, a partir de divendres vinent això ja no serà possible.

Sense perjudici que hi pugui haver més restriccions, de moment el Procicat acordarà el confinament comarcal amb caràcter general a partir del dia 9, que només es podrà trencar per feina, urgències o altres causes justificades.

La pressió als hospitals ha portat el Procicat a no esperar més per endurir mesures, ja que els pacients en estat greu per COVID continuen augmentant, amb 458 crítics a l’UCI, 13 més que dimarts passat.

En les últimes 24 hores s’han diagnosticat 1.764 nous contagis i s’han notificat 30 morts més per COVID, i la previsió és que les xifres empitjorin per l’impacte de la variant britànica -ja àmpliament majoritària i més contagiosa que l’original- i pels casos infradiagnosticats durant els dies festius de Setmana Santa, que aflorarà en els propers dies.

tracking