SEGRE

CONFINAMENT

El confinament comarcal a Catalunya, vigent almenys fins el 19 d'abril

Vergés ha alertat l’augment de casos registrats en les UCI

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la seva intervenció després de signar el protocol d'intencions per a la reordenació del sistema sanitari de Valls.

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la seva intervenció després de signar el protocol d'intencions per a la reordenació del sistema sanitari de Valls.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de pacients de COVID-19 ingressats en les UCI ha portat a Protecció Civil de Catalunya (Procicat) a decretar el confinament perimetral comarcal des d’aquest divendres vinent fins, almenys, el dilluns 19 d’abril.

Així ho han anunciat aquest dimecres en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés; i el d’Interior, Miquel Sàmper; a qui han acompanyat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon; el comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero; i el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado.

Vergés ha alertat que les UCI estan registrant "un creixement molt preocupant que no és assumible per al sistema sanitari", mentre ha deixat la porta oberta a endurir altres mesures "segons quin sigui l’evolució" del virus.

Els pacients en estat greu per COVID en continuen augmentant a Catalunya, amb 458 crítics a l’UCI, 13 més que dimarts passat, segons les dades de Salut fetes públiques aquest matí.

Per això, el Procicat ha decidit fer un pas enrere: després de tres caps de setmana seguits, Setmana Santa inclosa, en els que s’ha permès el desplaçament lliure dins de la comunitat només amb la bombolla de convivència, a partir de divendres vinent això ja no serà possible.

tracking