SEGRE

JUSTÍCIA PRESOS POLÍTICS

Diana Riba critica la revocació del tercer grau a Forcadell i Bassa

Riba i altres membres d’ERC ahir després de visitar Pablo Hasél.

Riba i altres membres d’ERC ahir després de visitar Pablo Hasél.A. GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diana Riba, eurodiputada d’ERC, va criticar ahir davant de les portes del Centre Penitenciari Ponent la revocació del tercer grau a Dolors Bassa i Carme Forcadell, així com a la resta de presos independentistes, i va assegurar que “tenim un sistema penitenciari en el qual tots els experts donen el tercer grau, que no és llibertat, i veiem com una vegada més la justícia fa política i els torna a ficar a la presó”. Riba va fer aquestes declaracions després de visitar el raper Pablo Hasél a la presó i anunciar-li que divuit eurodiputats han firmat un manifest per demanar al president espanyol, Pedro Sánchez, que es retirin les acusacions relacionades amb la llibertat d’expressió i que pugui sortir de la presó.

Precisament ahir, la junta de tractament del Centre Penitenciari Ponent va aprovar una proposta per classificar-lo en segon grau i així poder gaudir de permisos puntuals. Haurà d’aprovar-ho el jutge de Vigilància Penitenciària.

D’altra banda, ahir van sortir del centre els dos empresonats per les protestes a Lleida després d’abonar sengles fiances de 10.000 euros.

tracking