SEGRE

FLOYD

Floyd va morir pels baixos nivells d'oxigen a la sang, segons un metge

El metge Martin Tobin és un especialista del pulmó i en cures intensives

Els manifestants marxen pel centre de Minneapolis el primer dia del judici per assassinat de l'exoficial de policia Derek Chauvin, acusat de la mort de George Floyd.

Floyd va morir pels baixos nivells d'oxigen a la sang, segons un metgeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’afroamericà George Floyd va morir pels baixos nivells d’oxigen a la sang, després que l’expolicia Derek Chauvin pressionés el genoll contra el seu coll durant diversos minuts, va afirmar aquest dijous un dels testimonis en el judici contra l’exagent, el metge Martin Tobin.

Tobin és un especialista del pulmó i en cures intensives, que va revisar els registres mèdics d’aquest cas.

Durant la seua compareixença davant un tribunal de Mineápolis (Minesota, EE .UU.), Tobin va explicar que hi ha una sèrie de motius pels baixos nivells d’oxigen trobats a la sang de Floyd. En aquest sentit, va destacar que Chauvin va posar 91,5 lliures (41,5 quilograms), la meitat del pes del seu cos més el de la seua roba i l’equipament que portava, sobre el coll de Floyd.

"La causa dels baixos nivells d’oxigen va ser la respiració feble", va indicar el facultatiu, qui va detallar que l’aire no va poder arribar als pulmons de la víctima.

L’expert, que es va basar en gràfics i imatges de vídeo, va subratllar que la forma en la que va ser emmanillat Floyd i la posició en la qual Chauvin el va immobilitzar a terra va crear una espècie de torniquet que va afectar la seua respiració.

El judici contra l’expolicia va començar a finals de març. Durant els primers dies les sessions del procés es van centrar en els últims moments de vida de Floyd el passat 25 de maig, mentre que aquesta setmana han testificat experts i pèrits policials. La defensa de l’exagent està intentat vincular la mort de Floyd al fet que consumís drogues i als seus problemes de salut.

Floyd va perdre la vida quan quatre agents van intentar detenir-lo per haver utilitzat un bitllet fals per pagar en una botiga. Durant el seu arrest, Chauvin el va immobilitzar a terra pressionant el genoll contra el seu coll fins que va deixar de respirar.

L’expolicia està acusat dels càrrecs d’assassinat en segon grau, penat amb fins 40 anys de presó; assassinat en tercer grau, amb una condemna màxima de 25 anys, i homicidi en segon grau, que porta fins 10 anys de privació de llibertat.

Tanmateix, com que no té antecedents penals, només podria ser condemnat a un màxim de 12 anys i mig de presó pels primers dos càrrecs i a 4 anys de presó pel tercer.

tracking