SEGRE

TRIBUNALS AGRESSIÓ SEXUAL

Vist per a sentència el judici per la 'manada' de Sabadell

Fiscal i acusació rebutgen que fos una “relació sexual consentida” || La víctima assegura que és homosexual

Vista de la sala extreta del senyal institucional.

Vista de la sala extreta del senyal institucional.ALBERT SEGURA LORRIO/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels quatre acusats de la manada de Sabadell va declarar que va mantenir “una relació sexual consentida” amb la víctima, mentre que els altres tres van afirmar que no van ser a la nau industrial on va tenir lloc l’agressió. El judici, celebrat a la secció sisena de l’Audiència Provincial de Barcelona, va quedar ahir vist per a sentència.

Dels quatre processats, la Fiscalia considera presumpte autor material de l’agressió sexual només un –amb dos sospitosos més no enjudiciats perquè a un se’l va identificar i l’altre es va escapar durant la investigació– i els altres tres cooperadors necessaris per presumptament ser a la sala contigua i no haver impedit la violació.

Crítiques contra el fiscal per haver actuat “sense cap tipus de sensibilitat ni empatia” amb la víctima

L’advocat de la víctima, Jorge Albertini, va explicar, al contrarestar la declaració d’un acusat, que la seua representada “és homosexual”, per la qual cosa va matisar que no va poder tractar-se de relacions sexuals consentides com va assegurar un dels processats.

“La meua clienta no se sent atreta per aquest gènere ni per aquestes persones perquè és homosexual”, va assegurar a l’exposar l’informe final a l’Audiència de Barcelona, després que un dels quatre acusats declarés que va mantenir una relació sexual consentida amb la víctima.

Per la seua banda, el fiscal Eduardo Gutiérrez, va criticar que el principal acusat de la violació múltiple hagi plantejat a la declaració “la teoria del consentiment” a l’afirmar que va mantenir relacions sexuals amb la denunciant i negar que l’agredís, per la qual cosa va mantenir l’acusació contra els quatre processats a l’entendre que es van confabular per intimidar-la i agredir-la.

Pel que fa al fiscal, la fiscal de sala delegada de Violència sobre la Dona, Pilar Martín Nájera, va criticar que aquest va actuar “sense cap tipus de sensibilitat ni empatia” en l’interrogatori que va fer aquest dimarts a la víctima. Martín Nájera va afirmar que aquesta actitud “no hauria de produir-se mai” i va admetre que “falta molta formació psicològica” al Ministeri Públic.

tracking