SEGRE

TRIBUNALS IRREGULARITATS

L'alcaldessa de l'Hospitalet es defensa davant de la jutge amb una auditoria al Consell Esportiu

L'alcaldessa de l'Hospitalet declara que no es va mantenir “passiva” en les sospites en la gestió al conèixer la denúncia || Demanarà l'arxivament de la causa en contra seu

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, ahir, a l’arribar al jutjat per declarar.

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, ahir, a l’arribar al jutjat per declarar.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, va negar ahir davant de la jutge que la investiga per una suposada desviació de diners al Consell Esportiu del seu municipi haver actuat amb “passivitat” quan va tenir coneixement d’una denúncia. Va afirmar que va encarregar una auditoria i que sempre va actuar segons li van indicar els serveis jurídics del consistori.

Amb tot, va anunciar que demanarà l’arxivament de les actuacions en contra seu. Els fets es remunten al 3 de febrer del 2020, quan el regidor socialista Jaume Graells li va presentar documentació sobre possibles irregularitats comptables al Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Marín, davant de la jutge que ho investiga, va explicar ahir que es va reunir amb els edils afectats per les sospites, va encarregar una auditoria externa i va demanar a funcionaris municipals que estiguessin al cas de com es desenvolupava l’assumpte. Segons la versió de la també presidenta dels socialistes catalans, l’endemà de rebre la denúncia de Graells, va instar la secretària general de l’ajuntament a analitzar la documentació.

Marín va afirmar que no va actuar de forma “passiva” davant de les presumptes irregularitats i va anunciar que demanarà l’arxivament de la causa en contra seu, a l’entendre que sempre va actuar dins de la legalitat i amb l’assessorament dels serveis jurídics de l’Hospitalet. La primera edil del municipi va ser esbroncada tant a l’entrada com a la sortida de la seu judicial, en la qual va declarar en qualitat d’investigada.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va defensar Marín i va dir que s’aplicarà el codi ètic del PSC. La jutge també va prendre ahir declaració com a investigat a Gerard Figueras, secretari general d’Esports de la Generalitat, que va assegurar que va intentar posar-se en contacte amb Marín quan va tenir coneixement de les presumptes irregularitats, però li va ser impossible parlar amb ella.

Va explicar que la Generalitat no pot intervenir en la comptabilitat interna d’una entitat privada com aquesta. Va dir que els tècnics de l’administració catalana van analitzar la documentació que se’ls va facilitar des del consistori, i no van detectar-hi irregularitats.

tracking