SEGRE

PANORAMA

Òmnium reclama als partits sobiranistes un front comú per l'amnistia

Òmnium reclama als partits sobiranistes un front comú per l’amnistia

Òmnium reclama als partits sobiranistes un front comú per l'amnistia

Òmnium reclama als partits sobiranistes un front comú per l'amnistiaEFE/Alejandro García/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha anomenat aquest dissabte a les forces independentistes a fer un "front comú" per aconseguir l’amnistia dels polítics presos, en un moment en què l’entitat recull firmes perquè aquesta proposta de llei torni al Congrés dels Diputats.

Mauri ha fet aquesta crida a la plaça Comercial de Barcelona, un dels més de 500 punts de recollida de firmes habilitats per Òmnium per activar el dret de petició, a fi que la proposta de llei d’amnistia torni al Congrés dels Diputats.

És un nou intent de recuperar aquesta iniciativa després que la proposta de llei presentada pels partits independentistes no fos admesa a tràmit per la Taula del Congrés.

Mauri ha remarcat que volen portar de nou la llei a la Cambra Baixa "amb la màxima força ciutadana", per a la qual cosa ha demanat també un "front comú" dels partits independentistes, que continuen encallats en les negociacions per a la investidura.

"Mentre aquí estem mirant de sortir dels culs-de-sac polítics, l’Estat segueix amb la repressió. Per tant, des d’Òmnium demanem aquest front comú de tot l’independentisme i de tot el sobiranisme a favor de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació", ha afirmat Mauri.

tracking