SEGRE

CORRUPCIÓ PENITENCIERIA

Bárcenas torna a la presó després de sis dies de permís

Primer cop després de la condemna per Gürtel

L’extresorer del PP Luis Bárcenas, ahir en el moment de tornar a la presó de Soto del Real.

L’extresorer del PP Luis Bárcenas, ahir en el moment de tornar a la presó de Soto del Real.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’extresorer del PP Luis Bárcenas va tornar ahir al matí a la presó de Soto del Real a Madrid després de gaudir d’un primer permís penitenciari de sis dies al cap de tres anys d’haver ingressat a la presó al ser condemnat pel cas Gürtel. Fonts penitenciàries van confirmar que, una vegada complert el termini d’aquest primer permís, Bárcenas, que està sent ara jutjat en relació amb la caixa B del partit, tornava a ingressar a la presó de Soto del Real, de la qual havia sortit el dia 4.

El 17 de març, el jutge de vigilància penitenciària de l’Audiència Nacional li va concedir el primer permís de dotze dies, del qual podrà disfrutar en dos períodes de sis jornades, per la qual cosa li’n queden sis més per poder tornar a sortir de la presó. El magistrat li va atorgar aquest permís en contra del criteri de la Fiscalia i el va distribuir en dos blocs de sis dies, a proposta unànime de la Junta de Tractament de la presó en la qual compleix vint-i-nou anys de condemna pel cas Gürtel.

D’aquests vint-i-nou anys, l’Audiència va fixar en dotze la pena màxima que ha de complir, al correspondre al triple de la condemna més alta que se li va imposar per aquest cas de corrupció..

tracking