SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

Ígor el Rus s'enfronta al judici pel triple assassinat a Terol

Acusat de matar un ramader i dos guàrdies civils a Andorra || Demà es constituirà el jurat i tindran lloc la declaració de l'acusat i les al·legacions

L’acusat Norbert Feher, conegut com a ‘Ígor el Rus’.

L’acusat Norbert Feher, conegut com a ‘Ígor el Rus’.EFE/ANTONIO GARCÍA/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Terol acull des de demà dilluns el judici amb jurat contra Norbert Feher, àlies Ígor el Rus, com a presumpte autor del triple assassinat d’un ramader i dos guàrdies civils comès a Andorra (Terol) el 14 de desembre del 2017. Demà es constituirà el jurat i tindrà lloc la declaració de l’acusat i les al·legacions prèvies de les parts, mentre que els dies 13 i 14 declararan els testimonis i els dies 15 i 16 els pèrits, entre els quals els forenses, agents de criminalística, balística i de l’Institut Nacional de Toxicologia.

Els crims que es jutjaran, segons s’assenyala a la interlocutòria, poden ser constitutius de tres delictes d’assassinat amb traïdoria, tres de robatori amb violència, dos d’atemptat, un de pertinença a organització criminal i un de tinença il·lícita d’armes.

Els fets es van produir quan el ramader José Luis Iranzo, de quaranta anys, va anar a una explotació agrària propietat de la família per recollir el seu pare i, quan va entrar a l’habitatge, Norbert Feher li va disparar, presumptament, amb una pistola i li va causar la mort.

El pare de la víctima va avisar la Guàrdia Civil al sentir els trets, i a l’arribar a la zona, els dos agents desplaçats van ser sorpresos per l’encausat, que, suposadament, els va disparar diverses vegades per l’esquena, de forma indiscriminada i amb una pistola a cada mà, cosa que els va provocar la mort.

El Ministeri Fiscal i les acusacions particulars en nom dels familiars de les víctimes (el ramader José Luis Iranzo i els guàrdies civils Víctor Romero i Víctor Jesús Caballero), de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) i el sindicat agrari UAGA, sol·liciten que se li imposi a l’acusat presó permanent revisable.

La defensa, per la seua banda, al·lega que el seu patrocinat va actuar en legítima defensa, des de la creença que anava a ser atacat. A més a més, al·lega que Feher presenta, a causa de les vivències que des de la infantesa l’han acompanyat, trastorn de neurosi de guerra que el condueix a situacions d’estrès posttraumàtic amb incapacitat per raonar a l’entrar en pànic.

tracking