SEGRE

ESNOTICIA

La Xina admet que les seues vacunes tenen una efectivitat baixa

Segons el responsable de la Covid || Estudia barrejar-ne per augmentar l'eficàcia

Fins a la data a Espanya s’han inoculat prop de 900.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca.

Fins a la data a Espanya s’han inoculat prop de 900.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Control i Prevenció de Malalties de la Xina, Gao Fu, va admetre que l’eficàcia de les vacunes per a la Covid-19 del seu país no és alta i va apuntar que Pequín estudia la barreja d’algunes o un canvi en les pautes de vacunació d’aquestes amb la finalitat d’augmentar l’eficàcia de l’antigen.

Citat pel diari hongkonguès South China Morning Post, Gao va indicar en una conferència a la ciutat central xinesa de Chengdu que el govern xinès valora dos vies de millora “per solucionar el problema que l’eficàcia de les vacunes actuals no és alta”. Una d’aquestes seria ajustar la inoculació –ja sigui augmentant la dosi, el nombre de dosis o l’espaiat entre aquestes– i l’altra, combinant vacunes de diferent tipus de tecnologia.

Fins al 2 d’abril, uns 34 milions de persones havien rebut les dos dosis requerides per les vacunes xineses i al voltant de 65 milions n’havien rebut una, segons el mateix Gao.

Tanmateix, en una entrevista amb el diari estatal Global Times, Gao va considerar que els mitjans van malinterpretar les seues paraules com una admissió que les vacunes xineses són poc eficaces.

De moment, la Xina ha donat l’aprovació per a l’ús d’emergència a quatre vacunes per a la Covid-19: dos de desenvolupades per la farmacèutica Sinopharm, una per Sinovac i una altra per CanSino.

Segons investigadors brasilers, la taxa d’efectivitat de la vacuna de Sinovac és del 50,4 per cent. En comparació, s’ha descobert que la vacuna fabricada per Pfizer té una efectivitat del 97 per cent.

tracking