SEGRE

EMPRESA INVESTIGACIÓ

Escorcoll a Abengoa per possibles delictes societaris

Arrossega un deute de 6.000 milions

Persones accedint a la seu d’Abengoa, a Sevilla, ahir.

Persones accedint a la seu d’Abengoa, a Sevilla, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil van escorcollar ahir la seu de la multinacional sevillana Abengoa per ordre de l’Audiència Nacional, en el marc d’una investigació per possibles delictes societaris i contra el mercat i els consumidors.

Aquest escorcoll, del qual no van transcendir més dades atès que es tracta d’una causa secreta, no va comportar cap detenció, a pesar que va generar “sorpresa” i “nerviosisme” entre els empleats d’aquesta firma, que fa temps que travessa problemes financers.

El mes de febrer passat, Abengoa va sol·licitar ser declarada en concurs de creditors de caràcter voluntari davant de la impossibilitat de reestructurar el seu deute, que ascendeix a gairebé 6.000 milions d’euros.

Amb tot, els problemes d’Abengoa ja fa anys que van començar, quan un grup d’accionistes va presentar una querella pels presumptes delictes d’estafa i falsedat documental. El 2016, la companyia es va enfrontar a un procés de relleu a la cúpula, accedint-hi Gonzalo Urquijo. Abans, entre el 1991 i el 2015, la presidència de la firma havia estat ostentada per Felipe Benjumea.

tracking