SEGRE

VACUNACIÓ

La UE pacta amb Pfizer avançar 50 milions de dosis per cobrir els retards de Janssen i AstraZeneca

Brussel·les negocia amb la farmacèutica la compra de 1.800 milions de dosis més per a 2022 i 2023

Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNTEch.

Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNTEch.CE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Europea ha arribat a un acord amb BioNTech i Pfizer per avançar al segon trimestre d’aquest any l’entrega als Estats membres de 50 milions de dosis de la seua vacuna contra la COVID-19 la distribució de la qual estava prevista per als últims tres mesos de l’any.

D’aquesta forma, el subministrament d’aquestes dos companyies al bloc entre abril i juny ascendeix a 250 milions de dosi, des dels 200 milions previstos fins ara. La UE reacciona d’aquesta forma a la suspensió de les entregues per part de Janssen i els problemes de producció que des de l’inici de la campanya ha experimentat AstraZeneca.

"Puc anunciar que hem arribat a un acord amb BioNTech i Pfizer per accelerar l’entrega de 40 milions de dosis, que seran distribuïdes en el segon trimestre," ha informat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en una declaració sense preguntes.

L’alemanya ha destacat que en les últimes setmanes la UE ha accelerat la campanya de vacunació i aquest dimarts va assolir les 100 milions de persones vacunades (de les quals 26 milions compten amb la pauta completa). "És una fita de la qual estar orgullosos", ha sentenciat.

"És una bona notícia, però com podem veure amb el va anunciar de Johnson and Johnson, encara hi ha molts factors que poden alterar el calendari planificat de repartiment de vacunes. Per tant, és important actuar ràpidament, anticipar-se i ajustar quan sigui possible", ha afegit al cap de l’Executiu comunitari.

Igual com la resta de dosis, les 50 milions d’unitats que s’avançaran a aquestes setmanes també seran repartides entre els Estats membres en funció de la seua població i "ajudaran substancialment a consolidar el desenvolupament de les campanyes de vacunació".

NOVES NEGOCIACIONS

Von der Leyen, ha agraït a Pfizer i BioNTech l’esforç i ha remarcat que ambdues companyies amb "socis fiables", ha confirmat a més que Brussel·les està negociant amb elles per concloure una nova compra de la seua vacuna contra la COVID-19 per cobrir futures necessitats del bloc.

En concret, la UE vol adquirir 1.800 milions de dosis més,que rebria el 2022 i el 2023 i amb les quals pretén cobrir la possibilitat que siguin necessàries noves injeccions per a "reforçar i prolongar la immunitat", així com per contenir noves variants del virus que puguin sorgir.

"Tenint això al cap, hem de centrar-nos en tecnologies que han demostrat la seua vàlua i les vacunes de ARNm són un exemple clar", ha defensat l’alemanya, que confia que les converses amb els laboratoris acabin "molt ràpid" i no ha descartat l’obertura de negociacions amb altres farmacèutiques.

tracking