SEGRE

Mor Mariano Puig, expresident de la firma de moda i perfums

Mariano Puig

Mor Mariano Puig, expresident de la firma de moda i perfumsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mariano Puig Planas, expresident de la firma de moda i perfums Puig, va morir ahir als 93 anys. L’empresari, que formava part de la segona generació de la família –el seu pare Antonio Puig va fundar la companyia–, es va incorporar al grup el 1950 i el 1960, ja com a conseller delegat, va aprovar la construcció d’una nova fàbrica al parc industrial del Besòs per impulsar l’expansió internacional.

A partir de llavors, Puig va anar incorporant marques de renom com Paco Rabanne o Carolina Herrera, entre d’altres. Enginyer químic i graduat a la IESE Business School, Mariano Puig també va ser un dels fundadors de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), organització que va presidir entre el 1995 i el 1997.

Mariano Puig va ser la figura que va convertir la firma catalana en una multinacional en el sector de la moda i els cosmètics. El directiu va tancar el seu primer gran acord a finals de la dècada dels 50, després de fer arribar la fragància Agua Lavanda Puig als EUA.

Posteriorment, Puig es va convertir en el distribuïdor de productes Max Factor a l’Estat espanyol i, el 1968, va fer el salt a París, on va firmar un conveni de col· laboració amb el dissenyador Paco Rabanne per a la creació de les seues fragàncies. Actualment, Puig controla les marques Carolina Herrera, Dries van Notas, Jean Paul Gaultier, Nina Ricci i Paco Rabanne.

També té marques locals com Victorio & Lucchino o Agua Brava i comercialitza fragàncies com Christian Louboutin, Adolfo Domínguez o Agatha Ruiz de la Prada a través d’acords de Mariano Puig. llicències.

tracking