SEGRE

PARTITS NEGOCIACIÓ

ERC descarta un govern monocolor i diu que JxCat és soci “prioritari”

Veu compatible que Aragonès encapçali la Generalitat amb mantenir un paper “rellevant” per a Puigdemont || Artadi menysté la proposta dels republicans

Pere Aragonès, candidat d’ERC a la Generalitat, i el diputat Roger Torrent, al Parlament.

Pere Aragonès, candidat d’ERC a la Generalitat, i el diputat Roger Torrent, al Parlament.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roger Torrent, diputat d’ERC i expresident del Parlament, va descartar ahir un govern en solitari i va insistir que JxCat és el soci “prioritari” dels republicans per arribar a un acord que permeti la investidura de Pere Aragonès com a president. Així mateix, va assegurar que és compatible que els republicans liderin la Generalitat amb el fet que Carles Puigdemont mantingui un paper “rellevant”.

Per la seua part, Elsa Artadi, vicepresidenta de JxCat, va menystenir la proposta “completa” d’entesa que els han remès des d’ERC i va afirmar que no es tracta més que d’un “compendi” de qüestions ja abordades en les negociacions. No obstant, va admetre que s’ha fet “molta feina” i que, després de dos mesos des del 14-F, el pacte està més a prop. Per la seua part, el lleidatà Pau Juvillà, diputat de la CUP, no va tancar la porta a entrar al govern si l’acord de legislatura és “prou profund”.

Torrent diu que si fos per ells negociarien tot el dia per aconseguir com més aviat millor un acord

Torrent va refredar la possibilitat que els republicans s’embarquin en un govern en solitari amb suports externs i va apostar per la fórmula d’un executiu de coalició. En aquest sentit, va reiterar que JxCat és el seu soci “prioritari”.

“Tenim la màxima disposició per formar un govern fort com més aviat millor i, si per nosaltres fos, estaríem tot el dia negociant”, va explicar el que va ser president del Parlament la passada legislatura. En declaracions a Ràdio 4, preguntat sobre si és la reorganització del Consell per la República un dels esculls en les converses amb els juntaires, Torrent va respondre que és compatible que Aragonès lideri la Generalitat i que Puigdemont mantingui un paper “rellevant”.

“Aragonès haurà de governar i liderar políticament Catalunya, i això és compatible amb la rellevància a nivell internacional del president Puigdemont”, va apuntar. .

D’altra banda, Artadi va insistir que “ni estem aturats ni hi ha una gran proposta que de sobte ERC hagi posat sobres la taula i Junts hagi de meditar”. Va explicar que treballen aquest acord amb els republicans per formar govern i un altre de legislatura que ha de comptar també amb la CUP.

Per la seua part, el cupaire Pau Juvillà va explicar que el debat sobre si la CUP pot entrar al Govern de la Generlitat està obert sempre perquè “no és un debat estàtic, és un debat dinàmic”, i que es decideix en funció de com es pretén fer i no dels càrrecs que es poden ocupar.

tracking