SEGRE

ERC insta a Junts a tancar ja un acord per constituir el nou Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat d’ERC a la Presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha apressat aquest dissabte Junts a assolir un acord que permeti formar nou Govern: "És necessari fer el pas definitiu, fer-ho ja i constituir el nou Govern republicà".

Ho ha dit en la seua intervenció en l’acte pel 90 aniversari de la victòria d’ERC a Barcelona i de la proclamació de la Segona República, en el qual també ha participat la consellera de Justícia, Ester Capella; el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats i president d’ERC-Barcelona, Gerard Gómez del Moral; el diputat d’ERC Ernest Maragall, i la regidora republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany.

"La urgència de la situació econòmica, sanitària, social i emocional de la ciutadania ens demana que deixem de fer passos tímids i petits i passem a fer el pas definitiu perquè se’ns acaba el temps", ha afegit.

Per a Aragonès, un nou Executiu i l’aprovació d’uns Pressupostos de la Generalitat per a 2021 suposaria iniciar la "sortida democràtica a un conflicte que només es pot superar per l’amnistia i l’autodeterminació".

En aquest sentit, ha demanat a l’espectre independentista del Parlament mobilitzar "tota la força democràtica que donen les àmplies majories republicanes i independentistes eleccions rere eleccions" i posar en marxa la taula de negociació amb el Govern per fer -en les seues paraules- inevitable el referèndum d’autodeterminació.

tracking