SEGRE

El policia que va assassinar Floyd, culpable

El jurat emet el veredicte sobre l’agent de Minneapolis Derek Chauvin || La sentència del cas que va provocar manifestacions al voltant del món s’emetrà en un termini de vuit setmanes

Manifestants ahir van celebrar la decisió del jurat.

El policia que va assassinar Floyd, culpable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agent de la policia de Minneapolis Derek Chauvin va ser declarat ahir culpable de tots els càrrecs per assassinat dels quals havia estat acusat per la mort del ciutadà afroamericà George Floyd, després de deu hores de deliberació del jurat del tribunal del comtat de Hennepin, a Minnesota.

Els dotze integrants del jurat popular van assenyalar que Chauvin és culpable d’assassinat involuntari en segon grau, d’assassinat en tercer grau i d’homicidi en segon grau per la mort de Floyd el maig del 2020, quan va pressionar amb el genoll el coll de la víctima durant més de nou minuts. Aquest succés va provocar protestes del moviment Black Lives Matter tant als Estats Units com en altres països.

La condemna per homicidi involuntari en segon grau és una pena de presó de no més de quaranta anys, mentre que la d’assassinat en tercer grau li pot suposar vint-i-cinc anys més com a màxim entre reixes. El policia que va assassinar Floyd, culpable El jurat emet el veredicte sobre l’agent de Minneapolis Derek Chauvin || La sentència del cas que va provocar manifestacions al voltant del món s’emetrà en un termini de vuit setmanes successos estats units La sentència per homicidi en segon grau no supera els deu anys i una multa econòmica de 20.000 dòlars (16.600 euros).

Després de llegir el veredicte, el jutge Peter Cahill va anunciar que la sentència s’emetrà d’aquí a vuit setmanes, després d’analitzar els últims arguments de la defensa de Chauvin, que estarà a la presó, i de l’elaboració d’un informe d’investigació, que s’analitzarà posteriorment en una audiència prèvia. La notícia va ser rebuda amb joia per les desenes de manifestants que eren ahir a les portes del tribunal i durant les més de dos setmanes que ha durat el judici.

“És un gran dia per al món. Hem anat amb els ulls ben tancats durant molt temps, però comencen a obrir-se avui. Per a mi significa que els meus amics i les persones que també han perdut éssers estimats ara tenen l’oportunitat de reobrir els seus casos”, va celebrar la nòvia de Floyd, Courteney Ross.

Per la seua banda, el fiscal general de Minnesota, Keith Ellison, va dir que si bé no es referiria com a “justícia al veredicte, perquè la justícia implica una veritable restauració”, va considerar que almenys és una “rendició de comptes, que és el primer pas cap a la justícia”.

Biden celebra la decisió i assegura que s’ha fet “justícia” 

El president dels Estats Units, Joe Biden, va celebrar ahir que s’hagi fet “justícia” en el judici per la mort de l’afroamericà George Floyd el maig passat.

Biden es va declarar “alleujat” pel veredicte durant una trucada amb el germà de Floyd, Philonise, que va ser gravada en vídeo i publicada a Twitter per l’advocat de la família, Ben Crump.

“Res farà que les coses millorin del tot, però almenys ara hi ha una mica de justícia”, va afirmar Joe Biden durant la trucada.

El president va recordar el famós comentari que va fer la filla de George Floyd, Gianna, durant una de les milers de marxes contra el racisme que va esperonar la mort del seu pare l’estiu passat. «Penso en el comentari de Gianna, que em deia “el meu pare canviarà el món”. Comença a canviar-lo ara”, va assegurar Biden a la trucada. 

tracking