SEGRE

TRIBUNALS TEROL

El jurat considera culpable de tres delictes d'assassinat Igor 'El rus'

El fiscal demana 25 anys de presó per cada víctima i la presó permanent revisable

L’acusat Norbert Feher, conegut com a ‘Ígor el Rus’.

L’acusat Norbert Feher, conegut com a ‘Ígor el Rus’.EFE/ANTONIO GARCÍA/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat ha considerat Norbert Feher, acusat del triple crim d’Andorra (Terol), culpable de tres delictes d’assassinat, en les persones del ramader José Luis Iranzo, de 40 anys d’edat, i dels agents de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil, Víctor Romero i Víctor Jesús Caballero, de 30 i 38 anys, respectivament. Els fets es van produir el 14 de desembre de 2017.

El judici s’ha celebrat a l’Audiència de Terol. A més, el tribunal popular, en el seu veredicte, també ha trobat Feher culpable de tres delictes de robatori amb violència per apoderar-se del vehicle d’Iranzo, de les armes reglamentàries i altres efectes dels guàrdies civils; de dos delictes d’atemptat, i de tinença il·lícita d’armes. No obstant, han considerat que no és culpable de pertinença a una organització criminal, tal com sol·licitaven algunes de les acusacions particulars.

José Luis Iranzo va ser assassinat la tarda del 14 de desembre de 2017, a les 18.30 hores, quan es va atansar a la seua propietat 'Mas del Saso', on havia entrat a robar l’acusat. Feher, després de disparar contra ell, va sostreure el seu vehicle amb què es va dirigir al 'Mas del Zumino', on tenia el seu amagatall. A aquest lloc, poc després, a les 18.45 hores, van arribar els agents Romero i Caballero per verificar un cotxe que estava amb els llums encesos. Igor 'El rus’ també els va agafar per sorpresa i va acabar amb les seues vides.

El jurat, compost per nou persones, en les seues conclusions, ha trobat l’acusat, per unanimitat, culpable de donar mort a José Luis Iranzo, de "forma conscient, voluntària i amb traïdoria, i amb la finalitat de no ser descobert pels fets delictius que havia comès anteriorment". Set dels membres del tribunal popular han trobat a Feher culpable de donar mort a Víctor Romero i a Víctor Jesús Caballero, de "forma conscient, voluntària, amb traïdoria, acarnissament, i amb la finalitat de no ser descobert pels fets delictius comesos anteriorment".

Igor 'El rus’ havia comès des del mes de novembre diversos robatoris per aquesta zona de la província de Terol i, fins i tot el 5 de desembre de 2017, havia disparat contra dos persones a Albalate del Arzobispo. Aquests fets van ser objecte d’altres judicis pels quals està condemnat.

Així mateix, per unanimitat, el jurat ha vist l’acusat culpable de sostreure a José Luis Iranzo el vehicle Misthubishi pick-up, amb ànim d’apoderar-se del mateix, per a la qual cosa va fer ús de la violència, materialitzada en els trets amb arma de foc que va realitzar contra el ramader i que li van produir la mort. L’acusat també és culpable de sostreure als dos guàrdies civils les seues pistoles reglamentàries, carregadors, municions i diversos estris i equipament que portaven al vehicle, telèfons mòbils, i documentació. Va utilitzar la violència disparant contra ambdós, amb una pistola a cada mà, una Beretta i una altra Smith and Wesson, ocasionant-los la mort.

Així mateix, el veredicte del jurat l'ha assenyalat culpable de disposar d’armes de foc sense disposar de llicència per a això, i culpable de dos delictes d’atemptat per disparar contra Víctor Romero i Víctor Jesús Caballero "conscient que es tractava d’agents de les Forces de Seguretat de l’Estat".

Per la seua part, el Ministeri Fiscal, ha tornat a sol·licitar per a Norbert Feher, respecte als tres delictes d’assassinat, vint-i-cinc anys de presó per cada un, i la pena de presó permanent revisable en no existir "cap dubte que en aquest cas és aplicable en fer assassinat més de tres persones". Així mateix, ha demanat quatre anys de presó per cada un dels tres robatoris amb violència, i tres anys de presó per tinença il·lícita d’armes.

Les acusacions particulars i les acusacions populars, en representació de l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) i UAGA, organització a la qual pertanyia Iranzo, han coincidit en les peticions del ministeri públic, però totes elles han elevat les indemnitzacions sol·licitades, encara que Igor 'El rus’ és insolvent.

El lletrat Enrique Trebolle, en nom de la família Iranzo, ha demanat una indemnització de 2.790.000 euros, en introduir la figura del lucre cessant. José Luis Iranzo explotava una finca agrícola i ramadera i encara li quedaven molts anys de treball fins la seua jubilació.

La sentència serà dictada en uns dies pel magistrat-president de la Sala.

tracking