SEGRE

CONFLICTE TENSIÓ

Putin avisa Occident: “La resposta serà asimètrica, ràpida i dura”

Un moment del discurs de Putin davant l’Assemblea Federal.

Un moment del discurs de Putin davant l’Assemblea Federal.@KREMLINRUSSIA_E

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va advertir ahir Occident que qualsevol “provocació” desencadenarà una resposta “asimètrica, ràpida i dura” del Kremlin.

“No volem cremar ponts, però si algú percep la nostra bona intenció com a apatia o debilitat i pretén cremar aquells ponts, aleshores han de saber que la resposta de Rússia serà asimètrica, ràpida i dura”, va manifestar en el marc de l’Assemblea Federal del país amb motiu del seu discurs sobre l’estat de la nació.

En un context de creixent tensió a l’est d’Ucraïna, va assegurar en aquest sentit que els occidentals “ho lamentaran” si continuen perpetrant “actes inamistosos” contra Rússia.

En paral·lel, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va oferir al mandatari rus una reunió “en qualsevol lloc del Donbass”, que és el territori ucraïnès que es manté fora del control de Kíev des del 2014, a fi de desescalar la tensió que mantenen els dos estats i que no ha fet més que augmentar durant les últimes setmanes.

D’altra banda, continua preocupant l’estat de salut d’Aleksei Navalni, líder opositor rus empresonat pel Kremlin. En vaga de fam, va haver de ser hospitalitzat fa uns dies. Més de cent persones van ser arrestades ahir en manifestacions per exigir la seua posada en llibertat. Les mobilitzacions i les detencions es van produir de punta a punta del país.

tracking