SEGRE

SOCIETAT

Una dona accepta una condemna de 10 anys de presó per calar foc a la casa dels seus pares amb ells dins

La zona del triple crim, acordonada per la Guàrdia Civil.

Detingut per matar la seua exdona, la seua exsogra i l'excunyada a PontevedraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona ha acceptat una condemna de 10 anys de presó per calar foc a la casa dels seus pares amb ells dins en un judici fixat per a aquest dijous a l’Audiència Provincial de Pontevedra.

"La meua condemna més gran és la meua consciència per allò que vaig provocar", ha manifestat l’acusada al tribunal de la Secció Segona de l’Audiència de Pontevedra després d’haver acceptat una condemna de 10 anys de presó com a autora confessa d’un delicte d’incendi i dos delictes d’assassinat amb traïdoria en grau de temptativa.

El judici s’ha resolt mitjançant un acord de conformitat en virtut del qual l’acusada ha reconegut que va incendiar intencionadament la seua casa amb els seus pares dins amb la intenció de matar-los. El Ministeri Fiscal demanava inicialment 20 anys de presó, però finalment ha reduït la petició de pena a la meitat. En aquest cas es presenta respecte de tots els delictes la circumstància mixta agreujant de parentiu i l’atenuant de confessió.

La processada s’ha mostrat penedida per aquests fets que va cometre quan estava "profundament deprimida" i també ha dit estar disposada a abonar els diners reclamats com a indemnització. El seu advocat també ha indicat al tribunal que el pare de l’acusada ja ha mort, però que la seua mare l’ha perdonat" i mantenen contacte a través de la família i per correspondència.

La Fiscalia també ha retirat la sol·licitud d’una pena prohibició d’aproximar-se a una distància de 300 metres a la seua mare, al seu domicili o qualsevol altre lloc freqüentat per ella i la de comunicar-se amb ella directament o indirectament per qualsevol mitjà. Inicialment demanava que se li imposés aquesta prohibició per temps superior en vuit anys a la pena de presó imposada.

Segons relata la Fiscalia en el seu escrit d’acusació i reconeix la mateixa processada, el dia 30 de juliol de 2019, cap a les 6,30 hores, aquesta dona, d’uns 40 anys, es trobava a l’habitatge, en la qual convivia amb els seus pares i "per tal d’acabar amb la vida dels seus progenitors i, aprofitant que a aquella hora els mateixos es trobaven ajaguts als seus dormitoris previsiblement dormint (assegurant així l’execució del fet sense risc per a la seua persona), va calar foc en dos punts de l’habitatge".

Concretament, va plantar foc al seu dormitori situat en la segona planta, el qual es trobava atestat de material amb gran capacitat inflamable (papers, llibres i roba, que es trobaven, apilats per tot el perímetre de l’habitació i sobre el llit) i també va plantar foc en el lateral esquerre de la planta baixa en el tram situat després de la finestra (lloc on es trobava apilada llenya i un matalàs), provocant un incendi a l’interior del domicili.

A continuació, la processada va fugir del lloc, "deixant que el foc s’estengués per l’habitatge perquè els seus pares morissin a conseqüència de l’incendi", afirma el Ministeri Fiscal en el seu escrit.

Alertats per l’olor de fum, els pares de la processada es van aixecar del llit i van sortir de les seues habitacions, observant la casa incendiada, per la qual cosa van sortir ràpidament a l’exterior per salvar la seua vida, després de buscar infructuosament la seua filla per diferents estances de la casa. Els serveis d’emergències van ser alertats de l’incendi a les 6,53 hores per un veí, presentant-se a continuació per sufocar les flames.

La Fiscalia indica que l’incendi provocat per la processada va crear un "greu risc per a la vida i integritat física dels seus pares", ja que van estar exposats a ser atrapats per les flames i patir els altres efectes de la combustió, per tal com es trobaven a l’interior de l’habitatge; no obstant, a causa de la seua ràpida reacció no van patir menyscaptes físics i res reclamen per aquests fets.

ALLOTJATS EN RESIDÈNCIA

Van tenir, a més, que ser allotjats en un centre residencial davant de la impossibilitat de tornar a viure al seu habitatge a causa de l’estat en què va quedar, ja que va patir danys que van afectar la seua estructura, per la qual cosa va haver de ser apuntalada davant del risc d’ensorrament, generant unes despeses a l’Ajuntament per import de 601,93 euros (subministrament de taulers) i 522,72 euros (subministrament de puntals), pels quals reclama.

En la planta baixa es trobava el gos de la família, que va haver de ser traslladat a la protectora d’animals, la qual es va fer càrrec de les despeses necessàries per a la seua cura (per import de 276 euros, que reclama) fins que va ser adoptat per una altra família.

Finalment, les despeses generades en l’extinció de l’incendi al Consorci Provincial de Pontevedra contra incendis i salvament van ascendir a la quantitat d’1.920 euros, reclamat igualment.

La processada es va presentar a les 8,45 hores d’aquell mateix dia a les dependències de la Guàrdia Civil, anunciant ser l’autora d’aquests fets. L’acusada es troba a presó provisional per aquesta causa des d’agost de 2019.

tracking