SEGRE

DESAPARICIÓ INDONÈSIA

Indonèsia desplega 25 vaixells en una cursa contrarellotge per trobar el submarí desaparegut

Equips de rescat busquen submarí desaparegut a Indonèsia.

Indonèsia desplega 25 vaixells en una cursa contrarellotge per trobar el submarí desaparegutKASIDIA / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats d’Indonèsia han intensificat aquest divendres la recerca del submarí desaparegut amb 53 persones a bord davant les costes de Bali, per la qual cosa han decidit desplegar uns 25 vaixells que s’afegeixen als esforços per trobar el vaixell abans de dissabte, quan podria acabar-se l’oxigen.

El portaveu de l'Exèrcit Achmad Riad ha indicat durant una roda de premsa que ara hi ha treballant en aquestes operacions 18 vaixells de la Marina, quatre de la Policia i tres més de l’Agència Nacional de Recerca i Rescat del país.

"Està previst que s¡hi sumin més esforços. També per part de països estrangers", ha asseverat en relació amb el desplegament de vaixells i avions per part de Singapur, Malàisia, Austràlia, l’Índia i els Estats Units, entre d’altres.

La recerca, no obstant, es duu a terme a contrarellotge ja que, en cas d'una fallada elèctrica, les reserves d’oxigen duren aproximadament 72 hores, la qual cosa donaria als equips de rescat un marge de maniobra que s’estendria tan solsfins dissabte a les 3.00 hores aproximadament.

Per la seua part, els Estats Units han ofert ajuda addicional a Indonèsia per trobar el submarí, que podria incloure recursos de recerca sota el mar, segons un comunicat del Pentàgon.

El secretari de Defensa nord-americana, Lloyd Austin, ha mantingut una conversa amb el ministre de Defensa indonesi, Prabawo Subianto, per expressar-li la seua "sincera preocupació" per la desaparició de l’embarcació. Per la seua part, Subianto ha agraït a Austin l’assistència nord-americana i ha traslladat la seua "estimació" per l’"amistat" entre ambdues nacions.

Dimecres, l’Armada d’Indonèsia va informar que havia perdut el contacte amb un submarí que 53 persones a bord a uns 95 quilòmetres al nord de Bali, per posteriorment anunciar que creien que es trobava a uns 700 metres de profunditat, si bé està dissenyat per submergir-se en un rang d’entre els 250 i els 500 metres sota l’aigua.

El submarí, un KRI Nanggala 402, formava part d’una sèrie de maniobres militars a les aigües de Bali. El portaveu de la Marina, Julius Widjojono, ha detallat que les primeres investigacions apunten a un possible dany al tanc de combustible a causa de la pressió de l’aigua.

tracking