SEGRE

LLEIDA

Han de portar mascareta els vacunats?

La Generalitat veu aquest debat “prematur”

Aquesta imatge pot ser història d’aquí uns mesos per la vacunació.

Aquesta imatge pot ser història d’aquí uns mesos per la vacunació.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andrea Ammon, directora del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), va deixar ahir oberta la porta que les persones joves i de mitjana edat que ja hagin estat vacunades contra el coronavirus puguin prescindir de la mascareta en algunes situacions gràcies al fet que cada vegada hi ha més immunitzats. Tanmateix, Marc Ramentol, secretari general de Salut, va qualificar de “prematur” aquest debat a Catalunya, tenint en compte que només ha estat vacunada el 13% de la població.

Així, Ammon va manifestar que “a mesura que avança la vacunació, la immunització pot permetre relaxar lentament l’ús de mascaretes i el distanciament físic” i va afegir que les persones que ja estiguin del tot vacunades contra el coronavirus podrien prescindir de la màscara i no respectar la distància social quan es reuneixin amb individus no immunitzats, sempre que aquests últims no pertanyin a un grup de risc. Tot i així, per a la Generalitat, encara és “prematur” abordar aquest debat a Catalunya, on el percentatge de vacunats és reduït.

El Centre Europeu de Control de Malalties també planteja que ja no hagin de mantenir-la

D’altra banda, la Comissió Europea està ultimant una demanda contra la farmacèutica AstraZeneca que presentarà als tribunals belgues per incomplir el contracte de subministrament de vacunes i entregar menys dosis de les compromeses. A més, Brussel·les va avançar que no exercirà l’opció de comprar 100 milions de vacunes addicionals d’aquesta companyia, que tenia de dret segons el contracte que van firmar i que ara és motiu de disputes.

tracking