SEGRE

ESNOTICIA

Girona inicia un assaig per servir sopars als 'Covid free'

S'ha d'acreditar estar vacunat o haver passat la malaltia

Dos persones mostren el seu certificat ‘Covid free’ en un restaurant.

Dos persones mostren el seu certificat ‘Covid free’ en un restaurant.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Girona va posar divendres a la nit en marxa la iniciativa Obrir Girona amb un cicle de sopars en sis restaurants de la ciutat amb l’objectiu d’estudiar quina és l’eficàcia d’un certificat digital que acrediti que els comensals no són positius per Covid-19 i permeti reactivar el sector de la restauració.

Els sis restaurants que participen en aquest projecte serviran sopars de fins a sis comensals de tres bombolles diferents els divendres i dissabtes fins al 22 de maig. Per participar-hi, els interessats han de descarregar-se l’aplicació “AOKpass” i dirigir-se a una farmàcia que participi en l’assaig per acreditar que és Covid free.

Això es pot fer de tres maneres diferents: demostrant que s’ha rebut la vacuna; aportant una PCR positiva de fa més de quinze dies i menys de tres mesos per demostrar que s’ha superat la malaltia; o sotmetent-se a un test d’antígens a la mateixa farmàcia. El cost d’aquesta acreditació varia entre dos euros i mig i vuit euros i mig, depenent de l’opció a què s’hagi hagut d’optar.

La pandèmia prossegueix el seu camí a la baixa, encara que l’ocupació a les UCI és encara molt elevada

L’objectiu d’aquest assaig és provar un sistema digital de certificacions de vacunacions i proves de Covid-19 que permetin crear espais de “molt baix risc de contagi” per reactivar, a més del sector de la restauració, altres activitats i esdeveniments que es troben aturats per la pandèmia.

Per això, el projecte també preveu organitzar un partit de bàsquet amb uns 3.000 espectadors i a més no descarten sumar-hi nous actes en les properes setmanes.

El coronavirus va continuar ahir dissabte reduint la seua propagació per vuitè dia consecutiu a Catalunya, on van descendir, encara que lentament, el nombre d’ingressats als hospitals i de nous contagis, encara que es va mantenir la pressió a les unitats de cures intensives. Segons les dades actualitzades del de partament de Salut, el nombre de malalts de Covid hospitalitzats era de 1.548, seixanta menys que la vigília, dels quals 492 seguien a l’UCI, una xifra encara molt alta de pacients greus que els metges confien que vagi disminuint en els propers dies. A més es van comptabilitzar 2.075 nous positius i dotze víctimes mortals més.

Respecte als indicadors epidemiològics, la velocitat de propagació del virus (Rt) va trencar la tendència de descens dels últims dies i va créixer dos centèsimes, fins al 0,98, mentre que el risc de rebrot va baixar i es va situar en els 279 punts.

tracking