SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Almenys 82 morts en l'incendi d'un hospital de Covid a Bagdad

El Consell Judicial Suprem de l'Iraq ordena la detenció del director || El govern apunta a una negligència o un problema elèctric com a possibles causes

L’interior de l’hospital incendiat a Bagdad.

L’interior de l’hospital incendiat a Bagdad.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 82 persones van morir i 110 van resultar ferides com a conseqüència d’un incendi declarat dissabte a l’Hospital Ibn al-Khatib de Bagdad, centrat en l’atenció a pacients amb Covid-19. El Govern iraquià ha declarat tres dies de dol nacional. El ministeri de l’Interior va dir que “hi ha una investigació en marxa, investigacions tècniques i penals per determinar les circumstàncies de l’incident”. Mitjans de comunicació iraquians assenyalen que la causa de l’incendi pot estar en una fallada del sistema d’oxigen d’una unitat de cures intensives del centre hospitalari. Altres fonts apunten a un curtcircuit.

Hores més tard, el Consell Judicial Suprem de l’Iraq va anunciar que havia emès una ordre de detenció contra el director de l’hospital, Salman al-Shamari, i de tres responsables més de l’hospital, en el marc d’una investigació que ha implicat també la suspensió temporal de les seues funcions del ministre de Salut, Hasan al-Tamimi. El governador de Bagdad, Mohamed Khaber, també serà interrogat per les autoritats per aclarir el succés.

El portaveu del ministeri de l’Interior, el general major Khaled al-Muhanna, va detallar que l’incendi podria haver ocorregut per negligència o problema elèctric després de descartar qualsevol motiu intencionat, però resulta preocupant la velocitat a què van progressar les flames, ja que “es va estendre per tot l’hospital en només tres minuts”.

El Consell de Ministres presidit per Mostafa al-Kazei va decidir, després de la seua reunió extraordinària d’ahir, va acordar atorgar una quantitat de 10 milions de dinars (uns 5.000 euros) a cada família de les víctimes i elaborar un projecte de llei que consideri les víctimes “màrtirs”. També va ordenar que els ferits crítics s’enviessin a l’estranger per rebre tractament si fos necessari.

Així mateix, el president iraquià, Barham Salih, també va demanar una investigació immediata i el càstig de qualsevol responsable de negligència. També el Parlament va sol·licitar una reunió extraordinària per discutir la tragèdia i la representant especial de l’ONU per a l’Iraq, Jeanine Hennis-Plasschaert, va manifestar la seua “commoció” per l’“enormitat de la tragèdia”.

tracking