SEGRE

ESPORTS

El Govern vol que Barcelona sigui "seu fixa" de la Fórmula 1

Presentada la 31a edició del Gran Premi d’Espanya de F1, que es disputarà del 7 al 9 de maig

Ramon Tremosa. Junts per Catalunya

Ramon Tremosa. Junts per Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentació de la 31a edició del Gran Premi d’Espanya de Fórmula, que aquest 2021 es disputarà a porta tancada en el Circuit de Barcelona-Catalunya del 7 al 9 de maig, ha servit perquè el Govern confirmi que pugnarà per ser "seu fixa" del calendari i no haver d’anar renovant l’acord a curt termini.

El conseller d’empresa i coneixement del Govern i president del Circuit, Ramon Tremosa, ha garantit que donarà tot el seu suport perquè la Fórmula 1 segueixi en el Circuit de Barcelona-Catalunya i ho faci com a "seu fixa" del 'Gran Circ'.

"Cal salvar la continuïtat del GP de F1 a casa nostra. No podíem perdre aquesta continuïtat; hem d’aprofitar aquests 30 anys de traça per continuar mantenint una posició privilegiada, i mantenir Barcelona com una cita fixa al calendari", va comentar.

Per la seua part, el director del Circuit, Josep Lluís Santamaría, va destacar dos dels aspectes que incideixen directament sobre aquest Gran Premi.

En primer lloc, va comentar la nova corba 10 i, també, va destacar la presència de Fernando Alonso i Carlos Sainz en la seua cita "de casa".

En segon lloc, va fer referència a la dificultat de celebrar un esdeveniment esportiu de semblant envergadura amb totes les condicions de seguretat. "Organitzar un esdeveniment així és molt complicat, i l’equip del Circuit creix quan se celebra un Gran Premi, fins i tot sense públic. En total, unes 3.000 persones entre equips i personal d’organització del Circuit", va compartir.

També van estar en la presentació, en el mateix Circuit de Barcelona-Catalunya, Marc Gené -emprovador de la Scuderia Ferrari- i Pedro de la Rosa -expilot de F1-, així com Belén García, participant del campionat de suport del GP de España Formula Regional European Championship by Alpine.

Pedro de la Rosa va assegurar que tenir una GP de casa "ja és apassionant", però més en aquesta ocasió. "Novament, hi ha dos pilots de casa i una temporada que és un regal, en la qual no se sap qui guanyarà. És la primera vegada en l’època híbrida dels últims 7 anys que això succeeix, i podria ser la segona etapa daurada per a l’automobilisme espanyol en la F1", va augurar.

Marc Gené, per la seua part, a més del retorn d’Alonso, va destacar el rendiment de Carlos Sainz, que "està sent molt bo". "Crec que a Ferrari tenim la millor parella de pilots i podrem quedar bé en la classificació de constructors gràcies a, entre altres coses, la regularitat de Carlos", va comentar.

Belén García rodarà amb el Formula Regional European Championship by Alpine en el Circuit, com a campionat de suport que acompanya a la F1. La pilot local espera exercir un gran paper a casa, malgrat un inici de temporada complicat.

"La primera carrera va ser difícil, després de molt temps d’aturada i sense poder fer els entrenaments previs. Ara he recuperat la passió per les carreres i ser aquí, on pràcticament he nascut, és tot un honor", va manifestar.

tracking