SEGRE

UNIÓ EUROPEA DIPLOMÀCIA

L'Eurocambra, disposada a avalar el post-Brexit

Amb la ratificació del pacte de comerç i cooperació assolit amb el Regne Unit al desembre, malgrat que assegura a Londres que en vigilarà el compliment

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen.

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen.EFE/EPA/OLIVIER HOSLET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acord de comerç i cooperació entre la Unió Europea i el Regne Unit després del Brexit va arribar ahir al seu debat final al Parlament Europeu abans de la ratificació avui dimecres, en una jornada en què els eurodiputats es van comprometre a continuar vigilant que Londres no es desviï unilateralment dels acords amb Brussel·les.

Després de quatre mesos d’intens escrutini per part de les diferents comissions parlamentàries, l’Eurocambra anunciarà avui el resultat del vot sobre un acord que es va tancar originalment la tarda de la Nit de Nadal del 2020.

Així doncs, les comissions van recomanar donar llum verda a la ratificació malgrat que molts eurodiputats van advertir durant el debat que tant ells com la Comissió mantindran la vigilància sobre com es compleix l’acord.

“La nostra feina és assegurar-nos que els acords de pau es protegeixen i que la pau continua prevalent. Volem jugar el nostre paper en aquest procés, mantenir-nos alerta en els anys vinents sobre com l’acord s’implementa i assegurar que som la veu dels ciutadans europeus”, va assenyalar el diputat socialista austríac Andreas Schieder.

Fa dos mesos, el Govern de la Gran Bretanya va anunciar que estendria unilateralment la durada acordada per a una mesura duanera específica a Irlanda del Nord, amb la qual cosa ajornaria sis mesos els controls duaners i fronterers a les mercaderies des de la Gran Bretanya amb destinació a la província britànica d’Irlanda del Nord.

D’aleshores ençà, la Comissió Europea i el Govern britànic han mantingut un diàleg sobre aquesta violació del protocol específic per a Irlanda del Nord, i Brussel·les ha obert un expedient al Regne Unit amb l’objectiu de buscar remeis a aquest nou enfrontament.

tracking