SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home assassina la seua parella cremant-la viva a Tarragona

L'agressor va intentar simular un suïcidi, però la víctima va poder explicar l'agressió abans de morir || La parella no tenia fills, ni hi havia denúncies per maltractaments

Un cotxe dels Mossos d’Esquadra davant de l’entrada de la casa on va ocórrer el crim.

Un cotxe dels Mossos d’Esquadra davant de l’entrada de la casa on va ocórrer el crim.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 50 anys va morir dilluns després que presumptament la seua parella sentimental, un home de 37 que ja ha estat detingut, la ruixés amb gasolina i li calés foc en un domicili situat al municipi tarragoní de la Bisbal del Penedès.

Els fets van ocórrer cap a les cinc de la tarda, quan el mateix agressor va donar avís als serveis d’emergències per informar que la seua dona s’havia intentat suïcidar cremant-se a l’estil bonzo. No obstant, la víctima, que es trobava en estat crític quan els Mossos d’Esquadra van arribar al lloc dels fets, els va explicar que havia estat la seua parella qui li havia calat foc amb voluntat de matar-la.

Aquesta va morir poques hores després de ser traslladada per un helicòpter medicalitzat fins a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona per la gravetat de les cremades, que presentava en gairebé la totalitat del seu cos. L’home també va ser traslladat a un centre hospitalari pròxim amb ferides lleus a les extremitats que, a priori, serien compatibles amb escatxics de gasolina que hauria rebut mentre, suposadament, ruixava la seua parella.

Va quedar detingut acusat d’un delicte d’homicidi a l’espera de passar a disposició judicial.

La parella feia poc temps que residia a la casa unifamiliar en la qual va ocórrer el crim, no tenien fills en comú i no constaven denúncies prèvies per violència de gènere. L’home, tanmateix, sí que tenia antecedents per haver agredit la seua mare i la dona ja havia denunciat una parella anterior per maltractaments.

En cas de confirmar-se aquest casos com un crim masclista, seria la segona víctima mortal a Catalunya i la vuitena a l’Estat espanyol des de començaments d’any. Des de l’1 de gener del 2003, quan van començar les estadístiques de víctimes mortals en aquest tipus de delictes, ja s’han comptabilitzat 1.086 assassinats.

L’ajuntament de la Bisbal del Penedès va decretar tres dies de dol i va convocar un minut de silenci per mostrar la seua repulsa per aquest nou cas de “feminicidi”, una xacra social, va dir l’alcaldessa, Agnès Ferré, contra el qual institucions i ciutadans han de lluitar per erradicar-la. Des del Govern també van condemnar l’assassinat.

tracking